Sinop Üniversitesi (SNÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan mezun olan Sirene Luxury İnsan Kaynakları Şefi Yunus Dinç, La Blanche Island Bodrum’da Guest Relation departmanından Özge Yavuz ve Ön Büro departmanından Özge Korkmaz’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı söyleşide turizm sektörüne ilişkin genel değerlendirmeler yapıldı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ercan Karaçar ve Dr. Öğr. Üyesi Olca Sezen Doğancılı’nın yanı sıra Yüksekokul Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ali Turan Bayram, Doç. Dr. Gül Erkol Bayram, Dr. Öğr. Üyesi Alpay Tırıl, Dr. Öğr. Üyesi Aysun Gargacı Kınay, Dr. Öğr. Üyesi Handan Özeçelik Bozkurt, Dr. Öğr. Üyesi Hasibe Yazıt ve Öğr. Gör. Can Şimşek’in de aralarında bulunduğu birçok katılımcı söyleşide yer aldı.

“Sektördeki Mezunlarımız Gözünden Turizm” teması kapsamında turizm sektörüne ilişkin mevcut durum farklı departmanlar çerçevesinden incelenerek sektörde yer alacak öğrenciler için önemli ip uçları verildi. Sektör temsilcileri olarak 2022 turizm sezonuna ilişkin beklentilerin ele alındığı söyleşide turizm sektöründe gerçekleşen işe alım süreçlerinde önemli olan unsurlar, turizmcilerin sahip olması gereken yabancı dil ve dil eğitiminin öneminin yanı sıra Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin işletmelerde yapabilecekleri staj imkanları değerlendirildi. Sektörde turizmcilerin ekonomik kazançlarının da görüşüldüğü söyleşi katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber