Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekli olmalarını engelleyen yasanın 20'nci yılında miting düzenleyecek. 8 Eylül Pazar günü saat 12.00'de, Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitinge 81 ilden EYT temsilcileri ile emeklilik mağdurları katılacak.
Ankara’da düzenlenen mitingin bir hak arama mücadelesi olduğunu belirten EYT Sinop İl Temsilcisi Coşkun Şeker, Sinop EYT olarak, 8 Eylül tarihinde Ankara Tandoğan merkezinde olacaklarını söyledi.

Şeker; “EYT SYDD’nin daha önceden Ankara Nazım Hikmet Kongre Merkezinde, İstanbul Maltepe mitinginde ve İstanbul Yenikapı mitinginde olduğu gibi 8 Eylül büyük Ankara Tandoğan meydanında yapacağı kara yasanın 20. Yılındaki mitingine katılacağız. Bu hak arama davamızda yanımızda olan bütün mağdurdaşlarımıza sonsuz teşekkürler. EYT SYDD Genel Başkanımız Sayın Gönül Boran Özüpak'ı bu hak arama davamızda yalnız bırakmayacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz. Genel Başkanımız 8 Eylül’de yapılacak olan büyük mitingimize bütün siyasi parti liderlerini ve sendikaları dolaşarak davet etmiştir. Bizler de EYT Sinop olarak Ankara Tandoğan’daki yerimizi alacağız. Program dahilinde 8 Eylül saat 9’da yönetim ve mağdurdaşlarımızla birlikte Anıtkabir’e çelenk bırakılacak ve akabinde saat 12’de Tandoğan miting alanına geçilecektir. Mitingimize ünlü sanatçı ve duyarlı kişiliğiyle bilinen Haluk Levent’te iştirak edecektir.  Bu bağlamda bizlerde EYT Sinop olarak üstümüze düşeni yapacağız” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber