30 Kasım’da, yaklaşık 2 bin şehidin verildiği Sinop Baskınının 164. yıl dönümünde şehitler Valilik öncülüğünde bazı kurumların de desteğiyle devlet töreniyle anılırken, Sinop İl Genel Meclisinin bağımsız üyesi Abdullah Batur, daha önce dile getirdiği şehitlik kapısının açılması gerekliliğini bir kez daha yineledi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonunda Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen program öncesi Vitrinhaber'e konuşan Abdullah Batur, 06.07.2009 tarihine kadar itfaiye karşısındaki Sinop Deniz Şehitliği Abidesi ana giriş kapısının açık olduğunu, 21.11.2007 tarihli Müze Müdürlüğü Teftiş Raporu gerekçe gösterilerek Valilik oluru ile Müze Müdürlüğü tarafından kapatıldığını hatırlattı. 

TARİHİ BİR GÜN YAŞADIK
Deniz Şehitliği Abidesinin ana giriş kapısının kilitli olmasının insanlarda şehitliğe girilmez algısı oluşturduğunu kaydeden Batur; "Bugün milat bir gün. Bildiğiniz gibi ilk kez anma yapıldı. Şimdi şehitlik anıtının olduğu alandaki zincirde kaldırılırsa, olay sonuçlanmış olacak. Sinoplular artık oradaki zincirin kalkmasını istiyor" dedi. Abdullah Batur, bu konuda daha önce meclise önerge vermişti. Batur, 2013 yılında yine önergeyle, daha önce il genel meclisinin konuya ilişkin kararı olduğu halde, deniz şehitleri anma programlarının neden yapılmadığını sormuştu. 


 
Editör: Vitrin Haber