Sinop Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül,  Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Vali Yardımcıları İzzet Ercan, Mehmet Tanışır ve Savaş Ünlü, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Kastamonu Orman  Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Harun Köksalan, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, MHP İl Başkanı Ali Çakır, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Şehit ve Gazi Aileleri ve Gaziler katıldı.

Yemek öncesinde programa katılan şehit yakınları ve gazileri masalarında ziyaret eden Vali hasan İpek, misafirleri ile bir süre sohbet etti. Daha sonra hep birlikte yenen akşam yemeğinin ardından bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, bu vatan savunmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet gazilerimize ise acil şifalar dilediklerini söyledi.

İpek; Şehit, gazi ailelerimiz ve gazilerimiz  15 Temmuz’un haftasında bu akşam hep birlikte beraberiz. Öncelikle Sinop Valisi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şükranlarını, teşekkürlerini ve selamlarını iletmek istiyorum.  15 Temmuz’un üzerinden bir yıl geçti. Bu akşam aramızda bulunan Zekeriya kardeşimiz 15 Temmuz gecesi Boğaziçi köprüsünde Gazi olan bir kardeşimizdir. Sinoplular olarak biz kendileriyle gurur duyuyoruz. Yine Ankara’da 1995 doğumlu Ayancık Büyükdüz Köyünden çok sevgili kardeşimiz Ankara TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci sınıfta iken 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde Şehit olan kardeşimiz Ömer Can Açıkgöz’e Allah’tan rahmet kederli ailesine de başsağlığı diliyorum. Şu salonda bulunan herkesin bu anlamda ye şehidi ya gazisi var hepiniz bu devletin tapusunu bu millete veren insanlarsınız ben bunu böyle söylüyorum. Çünkü ‘’toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’’ bu topraklarda ilk şehidimiz  675 yılında Seyyid İbrahim Bilal hazretleri olmuştur. Son şehidimiz ise  Durağanlı  Hakan Tanrıkulu kardeşimizdir. Bu kardeşlerimiz şehit olduğu için biz vatanda varız ve Sinop’ta şu anda huzurla yemek yiyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Vali İpek ve protokol üyeleri Öğretmen evi bahçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz Destanı konulu fotoğraf sergisindeki fotoğrafları inceledi.



 
Editör: Vitrin Haber