Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama otelinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, , Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İlçe Kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al ile il merkezi ve ilçelerden gelen çok sayıda şehit yakını katıldı. 

Program Öncesinde şehit ailelerinin oturdukları masaları tek tek gezen Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, şehit aileleri ile sohbet ederek hayırlı ramazanlar diledi. Okunan ezanın ardından hep birlikte yenen iftar yemeği sonrasında İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından dua yapıldı. Düzenlenen organizasyonda daha sonra AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş bir konuşma yaptı. Konuşmasına, Şırnak'ta depoda silah sayımı yaparken kazara silahlardan birinin ateş alması sonucu şehit olan Sinoplu Şehit Polis Fatih Erdoğan’a ve tüm şehitlere rahmet dileyerek başlayan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, geceye katılan herkese teşekkür etti. Maviş; “Bu sofrayı paylaştığımız sizler aslında söyleyeceğimiz hiçbir sözün karşılayamayacağı bir manaya sahipsiniz. Dolayısıyla bu kürsülerden sizler için ne söylesek, söylediğimiz sözün herhalde sizin yaşadıklarınız ve sizin çocuklarınızın bu toprağa bu vatanda verdikleri açısından bakıldığında bir ehemmiyet ifade etmeyecektir. Eğer üzerinde huzurlu bir şekilde özgürce yaşadığımız bir vatan var ise bu vatan sizlerin çocukları sayesinde oluşmuştur. Ben bu vesile ile bizleri bu akşam sizlerle bir araya getiren Sayın Valimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve bizleri bu akşam bizlerle olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ersoy beyefendiye ve siz değerli katılımcılarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi. 

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in ardından kürsüye gelen Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya da böyle anlamlı bir gecede şehit aileleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çetinkaya; “Türklerin Anadolu’ya gelişini 1071 olarak alırsak işte şurada 2071’e ne kaldı ki. Anadolu öyle zor bir coğrafya öyle stratejik bir bölge ki Türklerin bin yıllık Anadolu hakimiyeti hep savaş ve mücadelelerle dolu olmuştur. Bu mücadele bugün de hala sürmekte ve 2 binli yılların Anadolu’sunda yaşayan Türkleri olan bizler de bu bölgedeki hakimiyetimizi yine kan dökerek şehit vererek sağlamaya çalışmaktayız. İşte bu günde, sizlerle bir araya geleceğimiz iftar programı öncesinde Ankara’da Saraydüzü ilçemizden Şırnak’ta görev yapan Polis Şehidimizi ebediyete uğurladık ve şimdi burada sizlerle birlikteyiz. Az önce de söylediğim gibi Anadolu işte böyle zor bir coğrafya. Ancak biz Türkler de hiçbir zorlukta pes etmeyen azimli ve kararlı bir milletiz. Sizler de bu vatan için eşlerinizi, evlatlarınızı, kardeşlerinizi gönderdiniz ve şehit haberlerini aldınız. Yaşadığınız acı hiç kolay değil. Sizlerin bu yüce duruşu karşısında hepimiz minnettarız ve her konuda sizlerin yanınızdayız” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber