Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla “Şehirler ve Kültürler Projesi”ni hayat geçirdi. Proje ile tarihi ve kültürel değerleri de görme fırsatı yakalayan gençler, aynı zamanda çeşitli eğitim ve sanatsal faaliyetlere katılma şansı buluyor. 

Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi kapsamında çeşitli illerden 80 genç, Samsun, Kastamonu ve Sinop illerini gezdi. 
Proje kapsamında sürdürülen gezilerde 80 genç gezi kapsamına alınan şehirlerin tarihi ve kültürel yerlerini gezip görme fırsatı buldular. Gezi kapsamında Samsun, Kastamonu ve Sinop illerini gezen gençler düzenlenen projeden oldukça memnun kaldılar. Farklı yerleri gezip görmenin mutluluğunu yaşayan gençler tarihi yapıları fotoğraflayarak yaşadıkları anı ölümsüzleştirdiler.

Tarihi gezilerin ardından proje çeşitli etkinliklerle devam etmesi planlanıyor. Mümkün olduğu kadar fazla öğrenciyi tematik gezilerle buluşturmaya çalışan proje çalışanları öğrencileri tarihle ve farklı şehirlerin kültürleriyle buluşturmaya devam edecek.
 
Editör: Vitrin Haber