Sinop İl Müftülüğü 29 Kasım Mevlidi Nebi, 30 Kasım Deniz Şehitleri Günü olması hasebiyle İl Müftülüğü Şehidan-ı Şeb-i Arus programı düzenlenecek.

Program ile ilgili açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “29 Kasım Çarşamba günü Hicri olarak Peygamber Efendimizin doğum gecesidir. Bu yıldan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız Peygamber Efendimiz (sav)in doğum haftasını Mevlid Kandilinin içinde bulunduğu hafta içerisinde kutlayacaktır. Bu haftanın ismi de Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlenmiştir.

Sinop için tarihte önemli bir yer tutan Sinop Deniz Şehitleri günü de hemen bir sonraki gün 30 Kasım'a rastlaması ve Büyük İslam düşünürü Hz Mevlana'nın Vuslat yıldönümünün de bu günlere tevafuk etmesi dolayısıyla kapsamlı bir program hazırlamak istedik. Sinop Deniz Şehitlerimizin şahadet şerbetini içerek Rabbimize kavuştuğunu günü esas tutarak Hz Mevlana'nın düşüncesinde Allah'a kavuşmayı sembolize eden ŞEB-İ ARUS gecesi düzenlemeyi uygun bulduk. Hz Mevlana "Ben öldüğüm gün kimse yas tutmasın. Benim ölüm gecem iki sevgilinin kavuştuğu düğün gecesidir, İki dostun vuslat zamanıdır." der.

Peygamber Efendimiz (sav)’in dünyayı şereflendirmesiyle insanlık hayatın anlamını bulmuş, boş ve gayesiz bir yaşamın sonun hüsran olduğunu, Rabbe kullukla geçen bir hayatının sonunun kayboluş değil de Rabbe bir vuslat olduğunu insanlık öğrenmiştir.  İslam yiğitlerinin Peygamber Efendimiz (sav)den aldığı bu düsturla Allah'la insanlar arasındaki perdeyi kaldırmak ve insanlığı iman nuruyla buluşturmak için büyük fetihlere yelken açtıklarını görüyoruz. Allah yolunda yapılan her türlü mücadelenin kutsal olduğunu ve bu uğurda feda edilen canların Allah'ın katında rütbelerin en üstünü şehadet ile taçlandığını Rasulüllah Efendimiz (sav)den öğreniyoruz. Aynı şekilde şehrimizde bir nur gibi parlayan ve Fetih aşkı ve gayreti ile bizlere ilham veren Seyit İbrahim Bilal hazretlerini de anmadan geçemeyeceğiz. Hoşgörüsü ve Affediciliği ile sözleri ve kitaplarıyla tüm dünyayı etkileyen büyük mutasavvıf Mevlana Celaladdin Rumi bizim medeniyetimizin önemli kilometre taşlarından birisidir. Mevlana Fetihle aşkı, imanla cehdi birleştirmiş Allah'a kulluğun iç alemimizde nasıl bir inkişaf uyandıracağını en tatlı sözlerle dile getirmiştir. Onun için biz Cihad meydanlarında bu topraklar için hayatını feda eden tüm şehitlerimiz ve hassaten 1853 yılında meydana gelen Sinop Deniz Savaşındaki şehitlerimiz için bu geceyi Mevlid-i Nebi Haftası içinde tertip ettik. Çünkü biz Müslümanlar medeniyet tarihimizde hangi güzellikler varsa hepsini doğumuyla alemleri şereflendiren Hz Muhammed Mustafa (sav) den öğrendik. Mevlana'da öyle buyurmuştur.  "Ben yaşadıkça Kur’ân’ın kölesiyim. Ben, Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) yolunun tozuyum."

30 KASIM PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 19.00'DA ATATÜRK KAPALI SPOR SALONUNDA BULUŞALIM
Bizler de bu anlamlı günde 30 Kasım 2017 Perşembe günü Saat 19.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda ŞEHİDAN-I ŞEB-İ ARÜS GECESİ düzenledik.  Bu şekilde Medeniyetimize ait değerlerimizi nesillerimize hatırlatmak istedik.  Bu bağlamda Dünya Kur'an Okuma Birincisi Hacı Bayram Veli Cami İmam-Hatibi Ahmet Karalı'nın vereceği Kur'an Ziyafeti, Türk Tasavvuf Musikisi ekibinin Konseri ve Sema Gösterisi ve Dua ile Şeb-i Arus merasimi gerçekleştirilecektir. Programımıza tüm halkımız davetlidir.”
Editör: Vitrin Haber