Kısa Adı SEARGED olan Sinop Eğitimi Araştırma Geliştirme Derneği  görevine yeni başlayan Sinop Milli Eğitim Müdür yardımcısı Kenan Köylü’yü makamında ziyaret etti. 

Gerçekleştirilen ziyarette  eğitimin önündeki sorunlara değinme fırsatı bulan dernek yöneticileri, Eylül  ayında temelleri atılması planlanan yeni okulların  müjdesini aldılar. 

SEARGED derneği adına söz alan dernek başkanı Kandemir Çorapçı, Kenan Köylü’ye yeni görevinde başarılar diledi. Çorapçı; “İmar edilecek birbirinden güzel eğitim kurumlarımız eğitim öğretimin sadece bir ayağını oluşturmakta gerek öğrenciler gerek veliler gerekse biz sivil toplum  grupları elini taşın altına koyarak herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bu anlamda Sinop Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Derneği olarak her türlü desteğe hazırız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kenan Köylü SEARGED yönetimine teşekkür etti. Köylü; “Yeni dönemde gerek derneklerle, gerekse velilerimizle istişare etmek suretiyle  daha verimli bir eğitim dönemi olması için gayret edeceğiz.

Temelleri atılması planlanan beş okulumuz daha önceki  tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki bir yılı bulmadan inşaatı tamamlanabilir. Okullar inşa edilirken önümüzdeki eğitim dönemini değil  onlarca yıl sonrasına hizmet verecek şekilde inşa edilmektedir” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber