Türkeli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Nisan 2014 Cuma günü İlköğretim Okulları arasında Minikler ve Yıldızlar kategorisinde Satranç Turnuvası yapıldı.

Türkeli Belediyesi’nin her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen satranç turnuvası Türkeli Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Minikler ve Yıldızlar olmak üzere iki kategoride toplam 40 çocuğun katıldığı turnuvada kıyasıya bir mücadele yaşandı.

Atatürk İlköğretim Okul Müdürü R.Ümit Gemicibaşı, Sinop İli Aday Satranç Hakemi ve Sınıf Öğretmeni Hüseyin Sarıhanoğlu ve Matematik Öğretmeni Selim Topak tarafından yönetilen turnuvada, minikler kategorisinde Metehan Türkgeldi yıldızlarda Salim Aksoy birinci olurken; ikinciliği miniklerde Alperen Yolaçan, Yıldızlarda Hüseyin Hakan Özcan, üçüncülüğü ise miniklerde Kağan Arslan yıldızlarda Beytullah Demircan kazandı.

Türkeli Belediye Toplantı Salonunda gerçekleşen turnuvayı izlemeye gelen Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, "Zihinsel gelişiminizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğümüz satranç turnuvasına katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. Sağlıklı toplum sağlıklı eğitimden geçer düşüncesi ile hareket ederek, Türkeli'de sağlıklı nesiller yetiştirmek amacı ile var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim için çok önemlisiniz" diye konuştu. Daha sonra Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Vitrin Haber