Sinop Belediye Başkanlığınca sürdürülen çalışmalarla ilgili Aşıklar Düğün Salonunda gerçekleştirilen Halk Toplantısına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, doğalgaz firması yetkileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Belediye Başkanı Baki Ergül Sinop’un jeolojik ve tarihsel problemleri olduğunu söyledi. 

ŞARTLARI SONUNA KADAR ZORLAYARAK DOĞALGAZI SİNOPLULARIN KULLANIMINA SUNACAĞIZ
Özellikle Gelincik Mahallesinde heyelan olgusu olduğunu belirten Başkan Ergül; “Heyelan istikametinde bir çalışma yapamazsınız. Bazı yerlerde bizim oraya doğalgaz gelmiyor gibi söylemler oluyor. Bizim bu problemlerden dolayı farklı çalışmalarımız var. Doğalgaz nihayetinde para. Ne kadar doğalgaz satarlarsa o kadar para kazanırlar.  Hiç merak etmeyin. Eğer yapılabilecek bir yer varsa, biz bu doğalgazı yapacağız. Bu konuda en ufak bir tereddüttünüz olmasın.  Şartları sonuna kadar zorlayarak doğalgazı Sinopluların kullanımına sunmuş olacağız” diye konuştu.

Sinop’ta 2015 yılından itibaren doğalgaz çalışmalarının başladığını vurgulayan Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikçi; 2015 yılında öncelikle Gelincik Mahallesinde çalışmaya başladıklarını, Ordu Köyü ve Gelincik Mahallesinden devam eden çalışmaların 2016 yılı itibari ile Gelincik Mahallesinin bir kısmının doğalgaz kullanmaya başlamasıyla devam ettiğini belirtti. 
Erikçi sözlerine şöyle devam etti; “2016 ve 2017 yıllarında yaptığımız çalışmalarla birlikte Gelincik, Kaleyazısı, Meydankapı ve Camikebir Mahalleleri  doğalgaz kullanmaya başladı. 2018 yılının başı itibari ile de İncedayı Mahallesinde doğalgaz kullanımı başladı. Sinop’un nüfus yoğunluğunun olduğu yüzde 50’lik bölüm şuanda bitmiş durumda. Sadece 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımın Ada Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi ve Kefevi Mahallesinde henüz gaz arzı sağlamamıştık. Fakat önümüzdeki hafta itibari ile inşallah bu mahallelerde de gaz arzını sağlayacağız. 

HAZİRAN AYINDA YENİ MAHALLE VE ZEYTİNLİK MAHALLESİ ALT YAPISI TAMAMLANMIŞ OLACAK
2018 yılında ise Belediyenin önünden geçen ara hattımız Atatürk Caddesinden başlayıp Halk Eğitim istikametinden Zeytinlik Mahallesinin bir kısmına kadar birleşecek. Yeni Mahallenin tamamı ve Zeytinlik Mahallesinin bir kısmında Haziran ayı gibi doğalgaz alt yapısı tamamlamış olacak, eğer bir aksilik olmazsa”. 
Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikçi’nin konuşmasının ardından vatandaşlar merak ettikleri soruları Başkan Ergül’e ve Bölge Müdürü Necmettin Erikçi’ye sorarak konu hakkında bilgi aldılar.

Son olarak söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise, “Başkanımız Halk Bilgilendirme Toplantısı yapacağız diye bize haber verdiğinde Ankara’da ki işimizi bırakarak geldik. Bizim asli görevimiz öncelikle Sinoplu hemşehrilerimize sahip çıkmak destek olmak” dedi.

BİZİM BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAYA İHTİYACIMIZ VAR
Sinop’a Nükleer Santral kurulmasını isteyen var mı? Gördüğüm kadarıyla yok. Sinop’un istemediği bir belayı başıma getirip oraya kurmak istiyorlar diyen Karadeniz sözlerine şöyle devam etti; “Sevgili hemşehrilerim, teyzelerim burada. Bir daha Nükleer Santral ile ilgili burada bir şey yapmaya çalıştıklarında alın tencerenizi tavanızı gelin hep beraber gidelim şunlara karşı koyalım. Ankara’ya da gidelim, nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya gidelim. Bizim birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. El ele tutarak Sinop’u daha güzel günlere götürmeye ihtiyacımız var”.
Başkanımız seçildiği 2009 yılından bu yana Sinop’un çehresini gerçekten değiştirdi. Kendisini, bürokratlarını ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Güzel işlere imza attı. İşin olduğu yerde eleştiri varsa tabi ki başarı vardır. Tabi ki eleştiri olacaktır.  Seçim zamanında iktidar belediyesini seçin Sinop hizmet görsün gibi ifadeler kullanılıyor. Sinop iktidar belediyesini de gördü. Ama maalesef iktidar muhalefet değil almayı, istemeyi, yapmayı bilmek gerekiyor. Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. İnşallah çok daha güzel işlere yakın tarihte imza atacaklardır. 
Sinop Türkiye’nin en güzel ve mutlu şehri. Bu mutlu şehri mutsuzlaştırmaya çalışanlara ne olur müsaade etmeyin. Eleştirin kızın ama bizlere de sahip çıkın. Buna hepimizin ihtiyacı var. Sinop Türkiye’nin kaptan köşkü. 
Ayrıca basınımıza da çok teşekkür ediyorum. Hani hep derler ya basın hep bir taraflara kayıyor diye. Sinop basını tarafsız ve ilkeli bir yayın anlayışı ile bütün gerçekleri yazdığı için onlara da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. 


 
Editör: Vitrin Haber