Türkiye’deki sol siyasetin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimlerle yakın arkadaşlık yapan, Sarp Kuray geçtiğimiz günlerde İzmit’e geldi. Kuray, CHP İzmit İlçe Emek Bürosu tarafından düzenlenen program kapsamında Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa katıldı.

Yoğun katılımın olduğunu programda CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, meclis üyesi Aliye Hale Meriç, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, parti yöneticileri ve KESK’e bağlı sendika başkanları ile çok sayıda CHP’li hazır bulundu.

“ARTIK YAŞAMAK BİLE TESADÜF”
Emek Bürosu Başkanı Ömer Akın’ın moderatörlüğünü yaptığı programın başında konuşan ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Eskiden terörün bile bir raconu vardı. Şimdi ise Türkiye'de yaşam bile tesadüflere bağlı hale geldi. Artık Türkiye'de safları sıklaştırmanın zamanı geldi” dedi.

"ŞEHİTLERİ ANDI"
Küçükkaya'nın ardından konuşan Sarp Kuray sözlerine Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıya dikkat çekerek başladı. Türkiye’nin bombaların nerede patlayacağı belli olmayan bir ülke haline geldiğini dile getiren Kuray, “Şehitlerimize ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ben Deniz'in, Mahir'in yakın arkadaşıyım. Onlar 100 metreyi bizden daha hızlı koşanlardır” dedi.

“GENETİĞİMİZLE OYNUYORLAR”
Türkiye siyaseti ve yaşadıkları ile ilgili hatıralarını anlatan Kuray, “Biz Türkiye siyasetini emek eksenli bir çizgiye getirmek istedik” dedi ve sol görüşün ülkede neden iktidara gelemediğini anlattı. Kuray, “Ben onların yanında oportinist bile olabilirim. Maalesef bugün başımızdaki felaket olan hükümet toplumun tüm genetiği ile oynuyor” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: Vitrin Haber