Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği 15. kuruluş yıldönümü OMÜ Konukevi Hoşkadem'de büyük bir katılımla kutlandı. Samsun'da görev yapan çok sayıda Sinoplu bürokratın katıldığı programda Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal ve davetliler yıl dönümü pastasını hep birlikte kesti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen yol dönümü kutlamasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'da telgraf göndererek, derneğin 15. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Programda geçtiğimiz günlerde emekli olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel'e de emeklilik sürprizi yapıldı. Coşkun Öncel ile o gün doğum günü olan Samsun Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz için de sürpriz pasta kesildi. 

Maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına kullanılmak üzere hediye çekilişinin de yapıldığı etkinlikte, özel olarak getirtilen Samsunspor kotrası açık arttırmayla satıldı. 

Oldukça renkli anların yaşandığı programda katılımcılara: İstankol firması tarafından özel olarak getirilen mantı, Sinop nokulu ve cevizi baklava ikramı yapıldı. 

Programa katılan tüm davetlilere teşekkür eden Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, derneğin kuruluşundan bu günü emeği geçen tüm üyelere de şükranlarını sundu.

Gülser Övet Kesimal: "Hiçbir siyasi amaç gütmeyen Sinoplular ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz, Samsunda ki Sinopluları bir çatı altında toplamak, kültürümüzü yaşatmak ve hayatlara dokunmak, birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla kuruldu. Zor hayat koşullarında sorunlarına çözüm yolları aramak ve bulmak, Samsun’da tanıdık yüz ve dert ortağı olma amacıyla 15 yıl önce bu yola çıktık ve hep birlikte bu güne kadar güzel işler yaptık. Resim uzaktaki gibi değildir. Bazen dokunmak gerekir. Seçim yapma şansınızın olmadığı durumlarda başka hayatlara istemsiz olarak dahil olmak kaçınılmazdır. Mütevazi olmak, haddini bilmek başkalarının haklarına riayet etmek, kibirli olmamak gibi düsturları önemseyen ve bunları yücelten bir kültürle Samsunda Yaşayan Sinoplular olarak bürokratlarımız, üyelerimiz ve hemşehrilerimizle hizmet insanı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hepimiz başka hayatları değiştirebilecek kadar güçlüyüz aslında. Memleketimizin insanı olsun olmasın kimisine bir anne, baba, ağabey, abla olmuştur ve olmaya devam edeceğiz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber