Samsun’um 1 Gemisinde 11’cisi gerçekleştirilen ve engelli çocuklar ile aileleri başta olmak üzere çok sayıda Sinop ve Samsunluların katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı.  
Hem kahvaltı yapan hem de Samsun sahillerinde gemi turu yapan katılımcılar, kahvaltı ardından canlı müzik eşliğinde uzun süre gönüllerince eğlendi.   

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNDUK
Programda konuşan Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, derneğin 2004 yılında kurulduğunu hatırlatarak, hiçbir siyasi amaç gütmeden çatıştıklarını söyledi.  

Kesimal: "Derneğimiz 15. yılında 11. kez Samsun’um-1 Gemisi organizasyonuna dolu dolu imza attı. Her etkinliğimizde hayatlara dokunuyoruz. Etkinliğimizle özel çocuklarımızın hayatlarına dokunduk. Bugün Almanya ve Fransa'dan dernek başkanlarımız temsilcilerimiz geldi. Vitrinhaber ekibi de aramızda, bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hayra vesile olmak için yaptığımız kahvaltıya dernek üyelerimiz, üye yakınları ve Sinop sever dostlarımızla güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Tekraren tüm katkıda bulunanlara sonsuz teşekkürler" dedi.

Programda etkinliğe katkı amacıyla yapılan çekilişlerde sponsorların verdikleri birbirinden güzel hediyeler sahiplerini buldu.  

Programa Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı Tamer Sert, Vitrinhaber Gazetesi Kurucusu Sinoplu Gazeteci Serhat Özşahin, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Fransa Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ardından etkinliğe katılanlar otobüslerle Samsun'un Demirci Köyünde düzenlenen Şeftali Festivaline götürüldü. Renkli anların yaşandığı festivalde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Vitrin Haber