Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü su ürünleri denetim personellerince, algarna ile deniz salyangozu avcılığı yapıldığına dair ihbarların artması üzerine denetimlerin yoğunlaştırıldığı bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Kabalı Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığı, İl Müdürlüğü Su Ürünleri Denetim ekiplerince yapılan koordineli çalışma sonucunda Kabalı yol ayrımında durdurulan kamyonette 80 çuval yaklaşık 4 ton deniz salyangozuna el konulduğu, canlı oldukları için salyangozların tekrar denize bırakıldığı, yakalanan şahıslara ise 2 bin 110 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığı ekiplerince Sinop Akliman-Sarıkum arası mevkiinde kaçak olarak algarna avcılığı yapan teknelere ait 6 algarnanın denizde tespit edilerek el konulduğu ve bu kapsamdaki denetimlerin Tarım İl Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik 72.Bot Komutanlığı tarafından aralıksız olarak devam edeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "2012 yılında yayımlanan ve 2016 yılını da kapsayan 3/1 numaralı ticari amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğinin 28. maddesi gereğince denizlerimizde deniz salyangozu avcılığını düzenlemektedir. Bu maddeye göre,  Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında dönem boyunca, bu yerler dışında kalan karasularımızda ise 1 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile avcılık yasaktır. Algarna ile avcılığın yasak olduğu dönemde dalma, sepet ve her türlü tuzak yöntemleri ile deniz salyangozu istihsalinde bulunmak üzere izin almış olan balıkçı gemilerinde matafora bulunması halinde, bunların uçlarının geminin içine dönük olması zorunludur."

AA


Editör: Vitrin Haber