Sinop Belediye Başkanlığı tarafından projesi tamamlanarak ihalesi yapılan ve 2 milyon liraya mal olacak Sakarya Caddesi yayalaştırma projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Eylül ayı itibari ile start alan proje kapsamında, alt yapı çalışmaları tamamlanan yolda son olarak yağmur olukları ve taban tuğlaları döşeme çalışmalarına başlandı. Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, projede yüzde 50’lik bölümün tamamlandığını söyledi. Ergül; “Bana göre bu alanda herhangi bir aksaklık söz konusu değil. Neden derseniz. Biz bu alanın altına dünyayı gömdük. Doğalgaz geçti, su geçti, telefon geçti, YEDAŞ ekipleri işlerini yaptı, yağmur olukları yapıldı, kanalizasyonlarda iyileştirme yapıldı, bunlar az şeyler değil. Şimdide yolun yağmur olukları ile birlikte taban tuğlalarını da dizmeye başlıyoruz. Biz burası için Haziran ayına kadar süre verdik. Yazın çalışamayız. Çünkü yaz turizm mevsimi. O yüzden kış aylarında çalışıyoruz. Bakın bu yolun yüzde 50’si tamamlandı diyebiliriz. Zor olan yer altı çalışmalarını tamamladık. Kalan kısımdaki çalışmalar, geride kalan kısmından daha çabuk ilerleyecektir diye düşünüyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dolayısıyla esnaf kardeşlerimden ricam, biraz daha sabırlı olmaları. Hani yavaş gidiliyor zannetmesinler. Çizilen program dahilinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Herkesin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Özellikle bu alan yapıldığı zaman bir müddet burasının üzerinde kimsenin gezmemesi gerek. Yani bu yapılan iş bir otursun, beton sağlamlaşsın. Sonrasında bolca gezeceğiz zaten. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın bize bu anlamda gösterecekleri destek ve İnşallah el birliği ile bu yolu en kısa sürede tamamlayacağız” dedi. 

Projesi, mali hazırlıkları yapılarak ihalesi tamamlanan ve içerisinde oturma alanları, yeşil alanlar, şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için durak cepleri, hareketli dubalar ile ayrılmış yaya ve tek şeritli araç yolu, ışıklandırmalar, yeni yer döşemeleri yer alan Sakarya caddesi yayalaştırma projesi Eylül ayı başı itibari ile start aldı. Uzun süredir çeşitli anketler, bilgilendirme toplantıları, malzeme ve inşa malzemelerinin seçimi, mali hazırlıkları ve ihale süreçleri ile geçen zamanın ardından başlanan Sakarya caddesi yayalaştırma projesi ile birlikte Sinop’un çehresinin güzelleştirilmesi planlanıyor.
 
Editör: Vitrin Haber