Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyada, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişme ve ilerleme kaydedildiğini belirten Vali Köksal Şakalar mesajına şu ifadeleri kullandı; “Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür.
Gururla ifade etmeliyiz ki günümüzde sağlık hizmetlerinde ulaştığımız düzey fevkaladedir ancak hiçbir zaman da yeterli görülmemelidir. Ülkemizdeki sağlık teknoloji ve hizmetlerinin bugün birçok Avrupa ülkesine kıyasla çok iyi durumda olmasının başlıca nedeni  çok  iyi yetişmiş bir o kadar da fedakar hekimlerimizin olmasıdır. Tüm hekimlerimiz ve  sağlık personelimizin insanlığa daha kaliteli  bir yaşam sunabilmek amacıyla gerekli özveri ve duyarlılığı göstererek hizmetlerine devam edeceklerine inancım ve güvenim tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”.

Editör: Vitrin Haber