Sahil Güvenlik İstihbarat Koordinasyon Kurul Toplantısı Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer ve Sinop 72. Bot Komutanı Yüzbaşı Onur Emir Vali Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.
Valilik salonunda gerçekleştirilen kurul toplantısında ise Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığının görev alanı içerisinde yer alan faaliyetler ve il içerisinde yaptıkları çalışmalarla ile ilgili sunum yapıldı.

Ardından yasa dışı su ürünleri avcılığı, deniz kirliliği ve kaçakçılık konularına değinildi. 2015 yılı Sahil Güvenlik gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonrasında kurulca ilgili konular karara bağlandı.

Toplantıda, "vatandaşların ortak kullanımına açık olan sahil bölgesinin temiz kalmasını sağlamak, çevreye ve dolayısıyla insanlara verilebilecek olan zararın en aza indirilmesini sağlamak, şu andaki hali ile çevre kirliliğinin önüne geçmekten oldukça uzak görünen Balıkçı Barınağı'nın Demirci köyünde inşa edilmiş olan yeni barınağa taşınması ve eski olması nedeniyle sebebiyet verdiği çevre ve deniz kirliliğinin sonlandırılması, kaçakçılıkla mücadeleye destek verebilmek amacıyla Liman ve Balıkçı Barınaklarına kameralı güvenlik sisteminin kurulması ile olası suçların delillendirilme imkanının yaratılması, var olan kamera sistemlerinin aktif kullanıma geçirilmesi, yasa dışı su ürünleri avcılığının etkin bir şekilde kontrol ve denetiminin yapılabilmesi ve yasadışı avcılığın önlenmesinin, il ekonomisine dolaylı yollardan destek sağlayacak olması nedeniyle Su Ürünleri Komisyonunun kurulması" kararlaştırıldı.

Toplantıya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sahil Güvenlik sorumluluk sahasına giren il ve ilçe belediyelerinin başkanları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer ve Sinop 72. Bot Komutanı Yüzbaşı Onur Emir ve ilgili kamu kurum yetkilileri katıldı.

Editör: Vitrin Haber