Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Sinop Şubesi olağan genel kurulunda tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, mazbatasını aldı. 

Sinop Merkez İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatasını Seçim Müdürü Recai Bahçe'den alan Celal Tuncay Şahbenderoğlu, amaçlarının örgütlü mücadele ile eğitim çalışanlarını içine düştükleri karamsarlıktan çıkarmak olduğunu söyledi. 
Şahbenderoğlu, Eğitim-İş'in emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olduğunu kaydetti. 

CHP'DEN 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop yönetimi genel kurulunu tamamlayan Eğitim-İş Sinop Şubesine 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulundu. CHP İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet güven tazeleyen Başkan Şahbenderoğlu ve ekibine başarılar diledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için 17 Ekim 2005 tarihinde kurulan Eğitim-İş, eğitim çalışanlarının umudu olduğunu dile getirdi. 

Şahbenderoğlu: "Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleşişi Eğitim-İş, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaşmış durumdadır. Emeğimiz ve geleceğimiz için mücadelemiz sürecektir" dedi.
 

Editör: Vitrin Haber