İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada 6 eser birincilik elde etti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler için Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda ödül töreni düzenlendi. 

Yarışmada görsel eser türünde Erfelek Atatürk  İlkokulu öğrencisi Begüm Turkut, Ayancık İnönü Ortaokulu Öğrencisi İpeksu İpekçioğulları ve Ayancık Atatürk Anadolu  Lisesi öğrencisi Ceydan Öztürk’ün eserleri birinci oldu.

Edebi eser türünde ise Merkez İstiklal  İlkokulu öğrencisi Ömer Faruk Boz, Merkez İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Şüheda Şakalar ve Merkez Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencisi Seda Nur Yıldırım’ın eserleri birinci seçildi. Öğrencilere ödüllerini Vali Köksal Şakalar ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Köksal Şakalar ve  eşi Müslime Şakalar’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Yeşilay Cemiyeti Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Vitrin Haber