Sinop'ta sosyal medyada kurulan kolektif üretim hareketi olan "3Boyutlu Destek" platformu çatısı altında bir araya gelen gönüllüler, yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadelede fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yüz korucuyu siperlik üretiyor. Sağlık çalışanlarının yanında olduklarını göstermek için "3Boyutlu Destek" platformuna katılan kentteki 10 gönüllü, kendi imkanlarıyla atölyeye dönüştürdükleri evlerinde 3 boyutlu yazıcılarla yüz koruyucu siperlik üretmeye başladı. 
Gönüllüler, üzerine "3Boyutlu Destek", "Para ile Satılmaz" ve "Sizi Seviyoruz" yazılarını işledikleri siperlikleri, sağlık çalışanlarının kullanması için kent merkezinde ve ilçelerimizde yer alan hastane, aile sağlığı merkezleri ve eczanelere teslim ediyor. 

81 İLDE 40 BİNİN ÜZERİNDE SİPERLİK TESLİMATI YAPILDI
Türkiye genelinde 81 ilde 2873 gönüllü ile birlikte 40 binden fazla yüz koruyucu siperlik teslimatı gerçekleştiren 3Boyutlu Destek platformunun Sinop İl Temsilcisi İrfan Sivri, Sinop’ta 4 gönüllü ile katıldıkları bu oluşuma şuan da 10 gönüllü ile devam ettiklerini söyledi. Sivri; “Sağlık çalışanları sevdiklerinden ödün vererek başka hayatları yaşatmaya çalışıyor. Biz de bu duruma duyarsız kalmamak için platformu destekleme kararı alarak Covid-19 ile mücadele de en ön sırada görev alan sağlıkçılarımız için evlerimiz de yüz koruyucu siperlik üretimine başladık. 


Sinop'ta 4 gönüllü ile çıktığımız bu yola şimdi 10 gönüllü ile hızla devam ediyoruz. Her gün artan taleplere yetişmek için gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız.  29 Mart'tan itibaren toplam da 65 sağlık çalışanımızdan bin 215 adet yüz koruyucu siperlik talebi almış durumdayız ve bu taleplerin bugün itibariyle 373 adedini tamamen gönüllü bir şekilde kendi imkanlarımız ile ücretsiz olarak birimlerine kadar teslim etmiş bulunmaktayız. 
Başta Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle ilk hammaddelerimizi alarak üretime başladık. Bununla birlikte Türkeli ilçemizden Sadi Ünal bey bize ulaşarak hammadde ve asetat desteğinde bulundu. Daha sonra ilimizde yer alan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü, Sinan Özcan (Özcanlar Petrol), Yılmaz Özdemir (Kuzey Yıldızı İletişim), Sefa Mete (Meteler Balıkçılık), MNG Kargo Sinop Şubesi ve defterdarlıkta görevli Özkan Karabulut'un malzeme destekleriyle üretimimize hiç durmadan devam etmekteyiz” dedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ
Oluşturdukları ekipte yer alan 10 gönüllü ile evlerini mini atölyeye çevirerek kısıtlı imkânlarla sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çalıştıklarını ifade eden 3Boyutlu Destek Platformu Sinop İl Temsilcisi İrfan Sivri, Sinop ve ilçelerinden hatta İstanbul'da ikamet eden hemşerilerimiz olan gönüllülerle sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. 

Sivri; "Gönüllü arkadaşlarımızın da evlerinde 3D yazıcıları var. Sinop merkez ve Erfelek ilçesi için biz Stemmaker Atölye, İstiklal Ortaokulu Bilişim Öğretmeni Orhan Diktaş, Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Asimov Effect takım üyesi Ata Kılıçarslan ve Makina Mühendisi Gökberk Kökdemir ile her gün iletişim halinde olarak 3Boyutlu Destek platformu üzerinden gelen talepleri gönüllü arkadaşlarımıza ilettikten sonra, üretilen siperlikleri adreslerinden alarak sağlık çalışanlarımızın birimlerine kadar ücretsiz şekilde ulaştırıyoruz. Merkez haricinde Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerimiz için Boyabat ilçemizde gönüllü ortaokul öğrencisi arkadaşımız Yiğit Alp Sezgin ve İstanbul’da ikamet eden hemşerimiz Elektrik Mühendisi Mehmet Ali Gündoğdu üretim yapmakta, ürettiği siperlikleri Boyabat Kaymakamlığına ulaştırmakta ve gelen taleplere göre Kaymakamlık, bölgede ki sağlık çalışanlarımıza ulaştırmaktadır.


Türkeli ve Ayancık ilçelerimiz için İstanbul'dan gönüllü arkadaşlarımız Tasarım Mühendisi Sercan Filiz ve Makine Mühendisi Resul Uygun ürettikleri siperlikleri kargo ile ücretsiz şekilde sağlık çalışanlarımıza ulaştırmaktadır.
Yine Gerze ve Dikmen ilçelerimiz için Gerze'de gönüllü üniversite öğrencisi arkadaşımız Mücahid Ünlütürk sağlık çalışanlarımıza ürettiği siperlikleri teslim etmektedir” diye konuştu.

DESTEK OLMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ
Sinop’ta şuanda 10 gönüllü ile devam eden bu harekete katılımın daha fazla olmasını arzu ettiklerini belirten 3Boyutlu Destek Platformu Sinop İl Temsilcisi İrfan Sivri, destek olmak isteyen herkesi aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti. Sivri; “Herkese evde kalmaları çağrısında bulunuyoruz. Başkasının sağlığına zarar vermemek için, kendi sağlığınızdan olmamanız için lütfen evde kalın. 
Bizler gönüllü olarak Sinop temsilciliğini yürütüyoruz. 10 aile şu an sağlıkçılarımız için yüz koruyucu siperlik üretiyor. Ürettiğimiz siperliklerin üzerine sağlıkçıları ne kadar sevdiğimizi ve yanlarında olduğumuzu göstermek için  'Sizi Seviyoruz’  yazıları yazıyoruz.  Sağlık çalışanlarının hepsini ayrı ayrı seviyoruz. Her zaman onların yanındayız. Sağlık çalışanlarımıza bu siperlikleri ulaştırdığımızda onların gözlerindeki mutluluk her şeye değer.
Gittikçe büyümeye inandığımız bu harekete ortak olmak isteyen, üretime dahil olmak isteyen, makine parkurumuzu genişletmek ve malzeme desteği konusunda bizlere yardımcı olmak isteyen herkesi bu platform altında toplanmaya davet ediyoruz.
Son olarak platforma destek vermek isteyenlerin bizlerle iletişime geçmesini ve sağlık çalışanlarımız için yüz koruyucu siperlik taleplerini ücretsiz olarak www.3boyutludestek.org adresinden bizlere bildirmelerini rica ediyoruz” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber