Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Barlak, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Şahin, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Hakkı Bafralı, Sinop Üniversitesi akademik-idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Salih Kocabalta tarafından okunan Kur’an – ı Kerim ile devam etti.

Ardından katılımcılara “Bu Zamanın Genci” konulu bir konferans veren Eğitimci-Yazar Salih Eğridere, İnsanlığın umutla beklediği örnek gençliğin vasıflarını anlattı ve gençleri bekleyen tehlikelerden bahsetti.
 Bu zamanın gençlerinin yanlış yollar ve haramlarla baş başa kaldıklarında kendilerini muhafaza etmeleri gerektiğini belirten Salih Eğridere, "Dinimiz bizden namaz kılmak dışında haramlardan ve çağın getirdiği geçici zevklerden uzak durmamızı istiyor. Bizleri kişisel ve uluslararası projelerle Allah’tan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız. Şeytanın tuzaklarına karşı hangi durumda olursanız olun Rabbimize sığının” dedi.
 Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Eğitimci-Yazar Salih Eğridere’ye hediye takdiminde bulundu.

Programa katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Rektör Dalgın, “Salih Eğridere kardeşimize bu güzel konferansı için şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimizin bu anlamlı konferanstan güzel bir şekilde istifade ettiğine inanıyorum. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
  
TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan’da Eğitimci-Yazar Salih Eğridere’ye hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber