Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığında görevli askeri personelin terfi törenine katıldı. Törende Yarbay rütbesinden Albaylığa yükselen İl jandarma Alay Komutan Yardımcısı Temel Çetinkaya’ya rütbesini eşi Vali Yasemin Özata Çetinkaya takdim etti.

İl Jandarma komutanlığı askeri gazinosunda düzenlenen törenle bir üst rütbeye terfi eden askeri personele rütbeleri verildi. Törene Vali Çetinkaya’nın yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, askeri personel ve eşleri katıldı.
Törende konuşma yapan Jandarma Albay Şefaattin Serten terfi eden personele yeni görevlerinin hayırlı olması dileklerini iletti ve başarılar diledi. 1 Yarbayın Albaylığa, 3 Üst Teğmenin Yüzbaşılığa, 11 Astsubayın bir üst rütbeye, 32 Uzman Jandarma ise bir üst rütbeye terfi ettiği törende İl jandarma Alay Komutan Yardımcısı Temel Çetinkaya rütbesini eşi Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın elinden aldı. Ayrıca törende rütbe alan J. Kd. Ütğm. Mehmet Ayça, J. Asb. Kad. Ü Çvş Orhan İhsan Kaplan, Uzm. J. VI. Kad. Çvş. Kazım Suna, Uzm. J. VI. Kad. Çvş. Ahmet TOraman, Uzm. J. II. Kad. Çvş. Serbay Kekeç’e rütbelerini yine Vali Yasemin Özata Çetinkaya takdim etti. Tören İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten ile İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner’in diğer askeri personele rütbelerinin takdimi ile tören sona erdi.
Editör: Vitrin Haber