2021/2022, 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez, Sinop Diyojen Rotary Kulübü ev sahipliğinde Zinos Otel'de düzenlenen basın toplantısında kulüp yönetimi ve kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Programa, Bölge Guvernörü Ketrez’in yanı sıra eşi Burcu Ketrez, Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Anıl Emir, 4. Grup Guvernör Yardımcısı Akın Sönmez, Guvernör yardımcı eşi Yeşim Sönmez, Kulüp Üyesi Burçak Kolay, Kulüp Üyesi Ahmet Kavazak ve Kulüp Sekreteri Nazlı Nur Öksüzoğlu katıldı. 

SİNOP'TA BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK
Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Sinop Rotary Kulübünün çalışmaları hakkında bilgi veren Dönem Başkanı Anıl Emir, kulübün 2013-2014 yılından itibaren kurularak faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. 

Sinop ile ilgili birçok etkinlik ve projelere imza attıklarını dile getiren Emir, "Bu senede öncelikle sel felaketinden dolayı Ayancık’a, Babaçay’a ve Türkeli’ye afet komitemiz ve guvernörümüzün talimatları ile birçok yardımda bulunduk. Geçtiğimiz sene hem Eğitim Fakültesindeki öğrenciler için hem ev kadınları için birçok seminerler verdik. Ayrıca engellilerimiz için projelerimiz oldu. Bir akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunduk, Covid döneminde de hastanemize ventilatör cihazı yardımında bulunduk. Bugün de kulübümüzün bağlı olduğu 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Guvernörümüz sayın Kemal Ketrez ve değerli eşlerini misafir ediyoruz" dedi.

Konuşmasında Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle üzüntülerini dile getiren ve 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez,  “Maalesef Sinop olarak kötü bir dönem yaşadınız. Bir sel felaketi ve ardından can kayıpları da oldu. Öncelikle aramızdan ayrılan vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz. Ümit ederiz ki bir daha böyle şeyler yaşamayız ve gerekli önlemleri alırız. Büyük çoğunluğu insanın yapmış olduğu yanlışlardan dolayı oluşan felaketler bunlar. Her birinden ders alırız diye ümit ediyorum” diye konuştu. 

AYANCIK'TAKİ SEL ARDINDAN KULÜP OLARAK ORADAYDIK
Yaşanan sel felaketi ardından kulübün harekete geçtiğini dile getiren Ketrez: "İlk olarak tabi ki Ayancık’ta ki probleme hemen oradaki kulübümüz el attı. Bizleri haberdar etti. Biz de elimizden geldiğince hem maddi hem manevi yardım etmeye çalıştık. Çünkü insan gücü olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ama bundan sonra görevlerimiz var. En önemlisi bu sel felaketini yaşatan sebepleri ortadan kaldırabilmek için farkındalık yaratmak. Biz bir yardım kuruluşu değiliz. Biz bir farkındalık oluşturma kuruluşuyuz. Biz her zaman balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz. Burada da yanlış olan bir şeyler varsa hem yerel hem merkezi yönetimin desteğiyle, siz medyanın desteği ile tespit edeceğimiz sorunların farkındalığını sağlamaya çalışıyoruz. Daha sonra da ilgililere teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

102 KULÜBÜMÜZ VAR
Rotary hakkında bilgi veren 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğimiz gibi bizim derneğimiz 2430. bölge diye ifade ettiğimiz yerde Adapazarı’ndan güneye doğru bir hat çizdiğinizde Antalya’ya doğru bu hattın doğusunda kalan bölgede yer alan şehirlerimiz ve 6 tane daha yurt dışında ülkemiz var. Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan gibi. Burada da bize bağlı kulüpler var. Toplam federasyonumuza bağlı olan 102 tane kulübümüz var şuan. Hepimiz ayrı ayrı münferit olan aynı hedef doğrultusunda projeler üretip insanlığa faydalı olmaya çalışıyoruz. Bizim kulüplerimizin ilk hedefi kendi yöresine hizmet etmektir. Yani Sinop’ta ki kulübümüz öncelikle Sinop halkına fayda sağlamayı hedeflemektedir. Bundan sonra bunu sağlayabildikten sonra tabi ki hem ülkemize hem yurtdışına açılarak projeler gerçekleştirmekte".

Editör: Vitrin Haber