TRT Trabzon Radyosuna canlı telefon bağlantısı ile katılan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kurulduğu günden bu yana kararlı bir şekilde büyümeye devam eden Sinop Üniversitesi hakkında üniversite adaylarına bilgiler verdi. Bağlantıda, Üniversitenin 2007 yılından itibaren her geçen gün gelişerek, eğitimde bölgesine katma değer ürettiğini belirten Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin özellikle son 4 yılda bünyesine kazandırdığı yeni bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BÖLGESİNİN EN ETKİN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 
Konuşmasında Sinop Üniversitesinin kısa sürede elde ettiği akademik başarılara da değinen Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalar neticesinde bölgesinin en etkin üniversitelerinden biri haline geldiğini vurguladı.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversitenin URAP verileri doğrultusunda; Akademisyenlerin yayımladığı makale sayısına göre ve Akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf puanına göre Karadeniz Bölgesinin birincisi olduğuna da dikkat çekti.

Editör: Vitrin Haber