Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop İl Müdürlüğü tarafından, KYK Osmaniye Kız Yurdu'nda barınan öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmesi, bireysel, sosyal, kültürel ve akademik gelişmelerine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen “Zoru Başaranlar” konferansının bu haftaki konuğu Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın oldu.
 
Rektör Dalgın, kendi öğrencilik yıllarını ve iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu. 
Günümüzde çalışkan, dürüst ve güvenilir gençliğe çok fazla ihtiyaç olduğunun altını çizen Rektör Dalgın, “Devletimiz eğitim ve öğretim için sizlere birçok imkân sağlıyor. Sizlerde devletimize olan borcunuzu daha fazla çalışarak ödeyebilirsiniz. Hepinizin gelecek planları olmalı. Gezin, eğlenin ama mutlaka geleceğinize yatırım yapın. Kendinizi farklı alanlarda geliştirmeye çalışın. Üniversitemizin ve KYK Yurtlarımızın size sunmuş olduğu imkânlardan sonuna kadar faydalanın. Unutmayın ki, yetenek önemlidir ama çalışmak, azmetmek de en az yetenek kadar değerli ve önemlidir” dedi.
 
Program sonunda KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a hediye takdiminde bulundu.
 
Söyleşinin sonunda Rektör Dalgın, öğrencilerle uzun bir süre sohbet ederek, sorularını cevaplandırdı.  
Editör: Vitrin Haber