Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” kapsamında; Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilerle buluştu.

Boyabat programı kapsamında ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İlçe Müftüsü İsa Sağlam ile bir araya gelerek, Boyabat İlçesinde devam eden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Rektörü Dalgın, daha sonra Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” kapsamında ilk olarak Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerle buluştu.
Konuşmasında Sinop Üniversitesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin eğitim kalitesi bakımından aranan kriterlerin pek çoğunu taşıdığını belirterek, öğrencilerin üniversite tercihlerini Sinop Üniversitesinden yana kullanmalarından mutluluk duyacağını ifade etti.

Öğrencilere başarılı olmak için daha fazla çalışmanın yanında sabırlı olmaları gerektiğini de hatırlatan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kendi eğitim hayatından örnekler vererek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
Ülkemizde eğitime önemli yatırımların yapıldığını ve öğrencilerimizin eskiye nazaran daha fazla imkâna sahip olduğunu ifade eden Rektör Dalgın, “Önemli olan ülkemize ve milletimize hakkıyla hizmet edebilmektir. Bu yüzden kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymayı asla unutmayın. Her zaman en iyisi olmak için mücadele edin. Yaptığınız işleri bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak yapın” dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konuşmalarının ardından Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Bekir Zehiroğlu’nu makamında ziyaret ederek, lisenin hayata geçirdiği “Boyabat Ağzı ve Sözlüğü” konulu TÜBİTAK projeleri hakkında bilgiler aldı.

Rektör Dalgın daha sonra Boyabat İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek “Hafız Yetiştirme Projesi” kapsamında Hafızlık eğitimi alan minik öğrencilerle buluştu.
Konuşmasında kendisinin de 11 yaşında hafız olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Nihat Dalgın, minik hafız adaylarına tavsiyelerde bulunarak, “Dinimiz, 'dünyada en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğretendir' diyor. Sizler de bu emri en güzel şekilde yerine getirmek amacıyla Kuran-ı Kerim’i ezberlemek için eğitim alıyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Sizlerin bu eğitimi almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Dalgın, konuşmalarının ardından minik öğrenciler tarafından yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, daha sonra Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilerle buluştu.
Burada yaptığı konuşmalarda İmam Hatip gençliğine önemli öğütler veren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, "İmam Hatip gençliği kendisine sağlanan imkânları boşa çıkarmamalı. Eskiden önünüzde türlü engeller varken, bugün tüm olanaklar emrinize amade edilmiş durumda. Bugün hepimizin yakından tanıdığı ve sevdiği Sayın Cumhurbaşkanımız bir imam hatipli. Yine Boyabatlı olan Sayın Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ersoy da bu imam hatip lisesinden mezun oldular. Sizler de yarının milletvekilleri, başbakanları cumhurbaşkanları olabilirsiniz. Bu yüzden tek yapmanız gereken size sağlanan bu kadar imkânı boşa çıkarmamak, ailenizin emeklerini karşılıksız bırakmamak ve çok çalışmak. İmam Hatip gençliğinin ilim, irfan sahibi olması gerekli. Bunun için de ilim yolunda azim ve gayretle yol almanız büyük bir önem arz ediyor” dedi.
Prof. Dr. Nihat Dalgın, daha sonra Sinop Üniversitesindeki bölümler hakkında bilgiler vererek, öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber