Kırıkkale'de Avukatlık hizmeti veren Ali Can Çiçek, geçtiğimiz Mart ayında Sinop- Samsun Karayolu’nda üzerinde bulunan Demirci Köyü Tüneli’nde şahsi otomobiliyle saatte 122 kilometre hızla ilerlerken radara yakalandı. Milliyet'in haberine göre, Avukat Çiçek’e hız limitini aştığı için 206 TL idari para cezası uygulandı. Ceza karar tutanağı Haziran ayında eline ulaşan Çiçek, yolda hız sınırı konusunda bilgi veren tabela ve radar kontrol levhası yer almadığını ve cezanın tuzak niteliğinde olduğunu savunarak cezanın iptal edilmesi için Sinop Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz başvurusu yaptı.

Avukat Çiçek'in itiraz başvurusunun ardından, Sinop Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yol üzerinde Tünele gelene kadar toplam 27 "radar kontrol ve radar" levhasının yer aldığını, otomobiller için bölünmüş yollarda hız limitinin 110 kilometre olduğunu belirterek, cezanın hukuka uygun olduğunu görüşünü belirtti.

MAHKEME HEYETİ MAĞDUR SÜRÜCÜYÜ HAKLI BULDU
İtiraz davasının görüldüğü Sinop Sulh Ceza Hâkimliği, Avukat Çiçek'in başvurusunu inceleyerek, hız limitinin 110 kilometre, % 10 yasal tolerans ile 121 kilometre olduğunu kaydetti. Çiçek'in radara 122 kilometre girdiğine dikkat çeken mahkeme heyeti, kuralları sadece saatte 1 kilometre hız ile aştığını belirterek "1 kilometre hız aşımının da makul karşılanabileceğine" hükmetti. Avukat Çiçek’in itirazını haklı bulan mahkeme heyeti, cezanın hukuka aykırı olduğuna hükmederek idari para cezasını kaldırmasına karar verdi. 

KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE
HaberTürk Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Avukat Ali Can Çiçek, kararın kendisi gibi mağduriyet yaşayan sücürüler açısından emsal olduğunu kaydetti.
Kaynak: Habertürk
 
Editör: Vitrin Haber