Posta Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) 176’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Sinop PTT İşletme Müdürlüğü tarafından 176’ıncı numarayı alan vatandaşa gişe hizmeti sırasında 176’ıncı yıl anısına hazırlanan bir paket hediye edildi. 176’ıncı numarayı alan Cemalettin Yılmaz’a gişede işlemini gerçekleştirdiği sırada PTT Başmüdürü Bekir Gökmen tarafından PTT özel hediye paketi verildi. Emekli maaşını çekmek için PTT’ye geldiğini belirten Cemalettin Yılmaz, şaşırdığı ve sevindiği sürpriz hakkında, “Bugün buraya emekli maaşını almaya gelmiştim. Bu sürpriz karşısında şaşırdım. Bana verilen hediye için PTT ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

176 YILDIR VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
PTT nin kuruluşundan bu yana 175 yılı geride bırakarak, 23 Ekim 2016 tarihi itibarıyla 176. Yılı idrak etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen PTT Sinop Başmüdürü Bekir Gökmen, 175 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Gökmen; “Amacı, Ülkemizin güzel insanlarına layık oldukları hizmeti sunmak olan PTT, halkın günlük yaşantısını kolaylaştırma bakımından geniş bir hizmet yelpazesi ile önemli bir boşluğu doldurmakta ve çağdaş ortamlarda insanlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti, güvenilir ve ucuz bir şekilde gerçekleştirmektedir” dedi.

HER GEÇEN GÜN YENİLENİYORUZ
Kurulduğu günden bu yana çağın gereksinimlerine ayak uyduran PTT’nin hizmetlerine her geçen bir yenisini eklediğinin altını çizen Sinop PTT Başmüdürü Bekir Gökmen, vatandaşa en iyi ve sonuca en kolay ulaşabilecekleri hizmetleri sunmanın çabası içinde olduklarını ifade etti. Gökmen; “Kurulduğu 23 Ekim 1840 tarihinden bu güne kadar, halka en iyi hizmeti sunma gayreti içinde çalışmalarını sürdüren ve Posta hizmetlerinde köklü bir tarihi geçmişe sahip olan PTT’nin 176 yıllık tecrübesini teknoloji ile birleştirerek tarihinin her döneminde kendini yenilemiş ve birçok yeni hizmeti halka sunduğuna dikkat çeken Gökmen;“Bu bağlamda hizmetlerimizin daha hızlı sunulmasını sağlamak üzere yıl içinde otomasyon altyapımızdaki tüm bilgisayarlar yenilenmiştir.  
PTTCELL hizmetimiz avantajlı tarifeleri ile müşterilerimizin daha ucuza konuşması sağlanmıştır. PTTKEP ile hem güvenli elektronik posta iletişimi devreye alınarak tüm halkımızın, özel ve kamu kurumlarının hizmetine sunulmuştur” diye konuştu.  

Son yıllarda PTT Bank projesi kapsamında tüm PTT binalarında tadilat yapılarak, halkın PTT hizmetlerini daha çağdaş ve rahat bir ortamda almalarına imkan sağladıklarını söyleyen Gökmen sözlerine şöyle devam etti; “PTT merkezleri klasik posta hizmetlerinin yanında Posta Çeki, havale, Western Union, Sigorta poliçe işlemleri, UPT (Ucuz Para Transferi), HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gibi parasal işlemleri ile sabit telefon ve GSM faturaları, kontör yüklemeleri, elektrik, su, doğalgaz gibi tüm fatura ödemelerinin yapılabildiği emekli maaşları ve birçok sosyal yardım ödemelerinin alınabildiği, bankalar ve finans kuruluşları ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, bankacılık hizmetlerinin süratli, güvenli, kaliteli ve ucuz olarak verildiği merkezler haline gelmiştir.
Çağımızın en çok kullanılan uygulamalarından, elektronik ticaret alanında hizmete alınan e-PTTAVM hizmetiyle sanal ortamda uygun fiyatlarla, üç boyutlu alışveriş yapma imkanı sağlanmıştır. PTTKitap hizmetimizle pttkitap.com internet sitesi üzerinden  kitap satışı yapılmaktadır.

2008 yılında başladığımız PTT Kargo hizmeti ile süratli, güvenli ve hesaplı olarak, kargolarınız alıcılarına ulaştırılmaktadır.
Ayrıca, gişelerimizde verilmekte olan parasal hizmetlerden çoğunluğunun yapılabildiği PTTMATİK ler,tüm İlçelerimizdeki PTT Müdürlüklerimizde 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde faaliyete geçmiş olup, Kuruluşumuz halkımıza layık olduğu en iyi hizmeti vermek için, değişim ve gelişim hamlesini daha da hızlı olarak sürdürecektir.
Dağıtım hizmetlerimiz, modern PTT Bank binalarımız, teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı PTTCELL, e-PTTAVM, PTT Sigorta, PTTMATİK’lerimiz,engelli ve emeklilere konutta maaş ödeme gibi daha bir çok hizmetlerimizle 176 yıldır sizlerleyiz.
Kurulduğu 23 Ekim 1840 tarihinden bu yana tek ideali Ülkesine ve milletine daha iyi hizmet etmek olan PTT her zaman daha iyiyi arayan bir anlayışla Posta, Banka ve Lojistik alanlarında tecrübesi, teknolojisi, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet misyonuyla bu gün geldiği noktada sıradan bir kamu kuruluşu olmanın ötesinde rekabetçi ve piyasada belirleyici bir kuruluş haline gelmiştir.
 
Editör: Vitrin Haber