Halk Dansları Topluluğu Özel Performansı ile ilki düzenlenen Sinop Uluslararası Mutluluk Festivali’ne renk katan Gaziemir Belediyesi ile Gerze Belediyesi, ‘kardeş şehir’ protokolü imzaladı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Ege ile Karadeniz birleşti” dedi.

Sinop’ta bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mutluluk Festivali’nde, Gaziemir Belediyesi rüzgarı esti. Belediyenin basın danışmanı Hasan Dalgıç’ın ‘Mülteci Hayatlar’ adını verdiği kişisel fotoğraf sergisi ile yer aldığı festivalde, Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun özel performansı ayakta alkışlandı. Festival kapsamında Gaziemir Belediyesi ile Gerze Belediyesi arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı. Gerze Belediyesi bahçesinde düzenlenen kokteyl sırasında imzalanan protokolün ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Birbirine çok benzeyen Sinop ile İzmir birbirine yakınlaştırdık” diye konuştu.

“Ege ile Karadeniz bu festivalle birleşti”
Sinop ve Gerze’ye Ege’den dostluk ve kardeşlik mesajını getirdiklerini dile getiren Başkan Şenol, “Ege ile Karadeniz bu festivalle birleşmiş oldu” diye konuştu. Sinop’ta ve Gerze’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Başkan Şenol, festivalin önümüzdeki yıllarda çok daha büyüyüp bir markaya dönüşeceğini sözlerine ekledi. Düzenlenen kokteyle Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, siyasi parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Dünya Barış Günü Korteji
Gerze Belediyesi önünden hareket eden Dünya Barış Günü Korteji, Süt Aşkı Bandosu eşliğinde vatandaşların da katılımıyla liman mevkiine geldi. Termik santral direnişinin sembolik evini ziyaret ederek bilgiler edinen konuklar, anı defterini imzalayarak iskeleye geçti. İskele Meydanı’nda Yeşil Gerze Dağcılık, Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Resim ve Fotoğraf Sergisi, Ahşap Oyuncak ve Kotra Sergisi, Ferit Domaniç-Kaf Dağının Ardında, Yıldız Kalkan-Folklor, Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan-Mübadele Gelenler Gidenler sergileri ziyaret edildi. Ziyaretin ardından 1 Eylül av sezonu açılışını kutlamak amacıyla iskeleden balıkçı tekneleriyle kısa bir gezinti gerçekleştirildi.


 
Editör: Vitrin Haber