Boyabat ilçesine bağlı Doğuca köyü sakinleri, köylerinin yalnızca 500 metre ilerisindeki taş ocaklarındaki patlamalar nedeniyle evlerinde oturamaz hale geldiklerini söyledi.

Köylerinin yakınında bulunan taş ocaklarındaki patlamalardan şikayetçi olan vatandaşlar, neredeyse her gün yaşanan patlamalara alıştıklarını ancak sarsıntıların ve evlerinde oluşan çatlakların kendilerini mağdur ettiğini belirttiler.

Doğuca Köyü Muhtarı Halil Gündüz, vitrinhaber'e yaptığı açıklamada, köylerinin yalnızca 500 metre ilerisindeki taş ocaklarındaki patlamaları köy halkı olarak çok şiddetli hissettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Patlamalar köyümüzde deprem etkisi yaratıyor. Evlerimizde çatlaklar oluştu, evine girmeye çekinen, kalp krizi ve fenalık geçiren, yatağından düşen bile var ama sesimizi duyan yok. Şikayetlerimizi Valilik ve Kaymakamlığa dilekçe ile bildirdik fakat bir sonuç alamadık. Taş ocağında çalışan yetkililer ise bizi umursamıyorlar. Öğrendiğimize göre bir taş ocağının yerleşim yerine en az 5 kilometre uzakta olması gerekirken, bizim köyümüze 500 metre uzaklıkta. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

Köy sakinlerinden Selahattin Oral ise patlamalardan dolayı yeni yaptırdığı evde hasar oluştuğunu söyledi.

Sinop Çevre ve Orman İl Müdürü Emin Karaman ise, Boyabat ilçesi Doğuca köyünde faaliyetini sürdüren taş ocağı firmalarının tüm izin ve ruhsatlarının bulunduğunu söyledi. 

Selçuk Sağlam 
Editör: Vitrin Haber