Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki palamut bereketinin artarak devam ettiğini söyledi. 

Büyük balıkçı teknelerinin yanı sıra kıyı balıkçıları diye tabir edilen küçük teknelerle avcılık yapan balıkçılarının da yüzlerinin palamut ile güldüğünü ifade eden Tuncer, "Sinop'ta dün gece kıyı balıkçılarımız 10 bin adet palamut avladı." dedi. 
Palamudun, bol miktarda avlanarak geride kalan bir aylık balık sezonunda her kesimi memnun ettiğini anlatan Tuncer, "Karadeniz'de bu yıl palamut bereketi yaşanıyor. Av sezonu açıldığı günden itibaren çok şükür teknelerimiz palamut ile dolup taşıyor. Sadece büyük teknelerimiz değil, kıyı balıkçılarımız da aynı şekilde gidişattan memnunlar. Mesela Sinop'ta dün gece kıyı balıkçılarımız 10 bin adet palamut avlayarak limana döndü. Bu küçük tekneler için gerçekten çok iyi bir rakam." diye konuştu.

Vatandaşlar palamudu tuzluyor

Tuncer, palamudun çok bol olmasından dolayı vatandaşlarca daha sonra tüketilmek üzere tuzlandığını vurguladı.
Sinop'ta palamudun tanesinin kilogramlarına göre 2 ila 5 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirten Tuncer, "Palamut bol miktarda avlanıyor. Dolaysıyla vatandaşlarımız artık günlük tüketim yerine aldıkları balıkları tuzlamaya başladı. Çünkü fiyatlar şu an çok düşük. Bir kilogramlık palamudu dahi 5 liraya alabiliyorsunuz. Tuzlama yapmanın tam zamanı." değerlendirmesinde bulundu.


 
Editör: Vitrin Haber