Av yasağının 1 Eylül’de son bulmasıyla denize açılan Sinoplu balıkçıların yüzünü avlanan tonlarca palamut güldürdü. Ağlarını Karadeniz’in bereketli sularında palamutla dolduran balıkçılar limana oldukça mutlu geldi. Palamutta yaşanan bolluk balıkçılar kadar vatandaşları da memnun etti. Tezgahların palamutla dolduğunu duyan çok sayıda Sinoplu, balıkçılara akın etti. Sinop’ta iri palamudun tane fiyatı 60 TL'den 30 TL’ye düşünce vatandaşlar tezgahların önünde yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık 2 kamyon palamut kısa sürede satılarak tükendi. 

SİNOP AÇIKLARINA BÜYÜK BİR PALAMUT AKIMI VAR
Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Turhan Öztürk, "Palamut hakikaten bol başladı. Sezonun hemen ilk günlerinde olmadı ama, ayın 5'inden sonra büyük artış gösterdi. Şu anda batıdan, Karasu bölgesinden yani, Sakarya'dan doğru çok ciddi bir akım var. Bu nedenle yapılan avcılıkla birlikte fiyatlar büyük düştü. Yaklaşık 1 kilogram kadar gelen balıklar var. Tezgahlarda 30 TL'ye kadar, toptan fiyatları da tanede 25 TL'ye kadar düştü. Bu yıl vatandaşımız bol ve ucuz balık yiyecek. Palamut sonrasında hamsiden de umutluyuz" dedi.  

Vitrinhaber'e konuşan bir balıkçı, "Az önce bir kamyon bitti, şimdi bir kamyon daha geldi. Vatandaşımız uygun fiyatlarla istediği kadar yesin. Vatandaşımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şimdiden afiyet olsun" diye konuştu.

Tezgahtaki bolluk karşısında mutlu olduklarını belirten Ali Tekin ise, "Bugün ucuz bulduk aldık. Vatandaş doya doya yesin. Deniz oldukça bereketli görünüyor. Umarım bu şekilde devam eder. Daha iki gün önce aydığımda 60 liraydı. Bugün yarı yarıya düştüğünü görünce hemen almak istedim. 60 liraya şimdi iki tane alabiliyoruz. Gramaj olarak da daha büyük. Balığın biraz daha da yağlanmış olduğunu görüyoruz. Sanki geçtiğimiz günlerde yağan yağmurun faydası olmuş gibi. Umarız fiyatlar daha da düşer ve bu sezon bol bol balık yeriz" ifadelerini kullandı.


 

Editör: Vitrin Haber