Özel Sinop Sınav Lisesi yönetimince, Muharrem ayı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerine aşure dağıtıldı. Okul binasında düzenlenen aşure günü etkinliğinde konuşan Özel Sinop Sınav Lisesi Müdürü Hande Gülenç, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşurenin tarihimizde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Gülenç; “Her yıl Muharrem ayında İslam alemince kutlanan ve Aşure ayı olarak bilinen bu ay münasebetiyle okulumuz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Kamil Binal ve Muhammet Başoğlu'nun katkılarıyla tüm öğrenci ve öğretmenlerimize aşure ikram edildi. 

Aşure, farklı tatların bir araya gelmesiyle oluşan güzelliğini de buradan aldığını düşündüğüm çok lezzetli ve anlamlı bir tatlı. Tıpkı toplumları oluşturan bireylerin ayrı renklerde olup, toplumsal yapımızı güzelleştirdikleri gibi. Aşure bereketi, bolluğu sembolize ettiği gibi aynı zamanda dostluğu, yardımlaşmayı ve paylaşmayı da sembolize eder. Daha da önemlisi birlik ve beraberliği temsil eder. Bu anlamda bugün düzenlediğimiz aşure dağıtımı etkiliğimizle okulumuzda var olan birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek istedik” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber