İlk olarak Durağan’da bulunan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşaat alanını gezen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, yüklenici firma yetkililerinden gelinen son aşama hakkında bilgi aldı. 
Durağan programında Genel Sekreter Çınkıl’a AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyeleri Yılmaz Şahin ve Mahmut Yurtseven eşlik etti. 

Genel Sekreter Çınkıl burada yaptığı açıklamada; “Durağan ilçemize yakışan, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu donanıma sahip sağlık merkezimizi, en kısa sürede hizmete sunmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Ardından Boyabat ilçesine geçen Genel Sekreter Çınkıl, Özel İdare uhdesinde yapımı tamamlanıp, geçici kabul aşamasına gelen 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu. 
İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Demircan, İsa Bağcı ve Rıdvan Mete’nin de hazır bulunduğu ziyarette yüklenici firma yetkilileri ile görüştü.

Genel Sekreter Çınkıl bu büyük eğitim yatırımlarının önümüzdeki günlerde geçici kabulü yapılarak Şubat ayı sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini aktardı.

ÖZEL İDARE UHDESİNDEKİ YATIRIMLAR BİR BİR TAMAMLANIYOR
Açıklamasında Sinop merkez ve ilçelerde devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Yahya Çınkıl, Dikmen ilçesinde yapımı tamamlanan entegre sağlık merkezinin 2020 yılında Sağlık Müdürlüğüne devredildiğini, Türkeli, Saraydüzü ve Durağan ilçelerindeki Sağlık Merkezi inşaatlarının da hızla tamamlanarak 2021 yılı içinde Sağlık Müdürlüğünde teslim edileceğini ifade etti. 

Ayrıca Sinop Merkezde yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi binası ve 220 öğrenci kapasiteli pansiyon inşaatının da Şubat ayı sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne devredileceğini söyledi. 
Genel Sekreter Çınkıl, diğer yandan Dikmen ilçesine de Özel İdare uhdesinde 200 öğrenci kapasiteli yeni bir pansiyon kazandırıldığını aktararak bu yatırımı da Nisan ayı içinde Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber