Sinop’ta 10 Nisan tarihinde başlayan ve yüksek rakımlı köylerimizde 40 cm’ye ulaşan kar yüksekliği nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, kar temizleme ekiplerinin 7/24 saat esaslı ve özverili çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. 

En son yol açma çalışmasının yapıldığı Eymir Köyünde çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, yapılan çalışmalar neticesinde kapalı köy yolunun kalmadığını söyledi. Çınkıl; “Önceki gün 10, bugün ise 8 köy yolumuz ulaşıma kapalıydı. Bugün itibariyle tüm köy yollarımızı ulaşıma açtık. Şu anda kapalı köy yolumuz kalmadı. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması noktasında yürütülen çalışmalar büyük bir başarı ile sonuçlandırıldı. Aralıklarla devam eden kar yağışına karşı İl Özel İdare ekiplerimiz sahada görevleri başındalar. Kar yağışının ulaşım engeline dönüşmemesi için emek veren gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ile teşekkürler ediyorum ” dedi.

Kar temizleme ekiplerinin gerekli müdahaleleri en hızlı şekilde yaptığını söyleyen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, ekiplerin her zaman olduğu gibi öncelikle ana yollar ve acil ihbarları değerlendirdiğini de belirtti.