15 Temmuz Milli irade ve Demokrasi Derneği (MİDDER ) Sinop Şubesi Olağan genel kurulu yapıldı.

Genel kurula MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Genel Sekreter Mahmut Türkkan, Genel  Başkan Yardımcısı Ferdi Kelat, Gençlik Kolları Genel Başkanı Elber Furkan Arslan, MİDDER Sivas Şube Başkanı Aysun Biçer, Bemtaş Kule Vinç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Candar Can, Kamu kurum Müdürleri, Muhtarlar STK temsilcilerinin katıldı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Boyabat İHL öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu Dursun Ali Erzincanlı'nın, şehit Halisdemir'e sıkılan 30 kurşuna ithafen yazdığı "30 Kuş" şiirini okudu.

Daha sonra genel kurulda bir konuşma yapan MİDDER Sinop Şube Başkanı Erol Özçelik; 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. Özçelik; “O hain gece düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü üç beş haramzade aziz milletimize reva görmüştür.
15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak inançları, vatanı, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

BİRLİKTELİĞİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ
Türk milletinin o hain gecede olduğu gibi bundan sonra da birlikteliğinden ödün vermeyeceğinin altını çizen MİDDER Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik, şer odaklarının amaçlarına asla ulaşamayacaklarını söyledi. Özçelik; “Bizler bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Devletimizin ve Milletimizin yanında dimdik duracağız. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin.
Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını  istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir” diye konuştu.

BU GÜZEL ÜLKE, ARTIK, 15 TEMMUZ ÖNCESİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR
Türk milletinin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdığını belirten MİDDR Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik, Türkiye’nin artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü bir ülke olduğunu söyledi. Özçelik; “Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

O gece sevdiklerinin şehit olduğunun haberini alanların yüreklerine o gece kor ateş düştü. Gazilerin yakınları ise üzüntüyle umudu bir arada yaşadılar.
15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.
Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. 
Bizde;15 Temmuz Milli irade ve Demokrasi Derneği olarak vizyon ve üstlendiğimiz misyonla;
Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün lanetli düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın bütün olmanın inancıyla, ülkemiz için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetlerine sahip çıkmak ve onları aktarmak olup,
Bu ülkeyi oluşturan bütün insanlara yegane ve en önemli görevlerinin şehitlerin neden hayatlarını verdiklerini aklımızdan çıkarmamalarını ve bundan sonra her zaman vatan için mücadele etme azmimizin en yüksekte olması düşüncesini diri tutacağız” dedi.

HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ
15 Temmuz Milli irade ve Demokrasi Derneği olarak tarihi destanı ve bu destanı yazan kahramanları asla unutmayacaklarını belirten MİDDER Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik, bu destanın unutulmaması için de mücadele edeceklerini ifade etti. Özçelik; “15 Temmuz gecesi sokakta ülkesini, milletini, bayrağını, istiklalini ve istikbalini savunan her kardeşlerimize sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için, 15 Temmuz’u her kademedeki eğitim kurumlarımızda mutlaka hakkıyla nakış nakış işleyeceğiz, zihinlere nakşedeceğiz.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Vatan, millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Seçimde mevcut Başkan Erol Özçelik ve Yönetim Kurulu, genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden göreve seçildi. 
Editör: Vitrin Haber