Her tür ve kademede eğitim öğretim görmekle olan öğrencilerin velilerini kapsayan, velilerin hak ve çıkarlarının korunmasını, geliştirilmesini, veliler arasında yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanmasını amaçlayan Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Sinop Şubesi kuruluşunu tamamladı.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren ÖVDER Sinop Şube Başkanı Serpil Bayraktar, derneğin eğitimde yaşanan olumsuzluklara karşı kurulan örgütlü bir yapılanma olduğunu söyledi. 

Serpil Bayraktar; "Tüm bu olumsuz gidişata bir yılı aşkındır devam eden pandeminin ortaya çıkardığı durum da eklenince ülkemizdeki eğitim nitelik  olarak üçüncü dünya ülkelerinin de gerisine düşmüş durumdadır. Çocuklarımız daha okul öncesinden başlayarak üniversite öğrenimlerinin sonuna kadar olağanüstü bir çaba göstererek üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olsalar bile mezun oldukları alanla ilgili iş bulamamakta, kendilerinden önce mezun olanlarla aynı kaderi paylaşarak işsiz kitlesine dahil olmaktadırlar. Biz öğrenci velileri olarak bu durumdan, eğitimin bu yönlü olumsuz gidişatından ve çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyoruz. Bu nedenlerle eğitimin bu olumsuz gidişatına dur diyebilmek için birlikte olmanın, birlikte olursak güçlü olacağımızı ve örgütlülüğün verdiği güçle sorunlara müdahil olabileceğimizi gören bir noktadan çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için bir araya geliyor ve örgütleniyoruz. Bu anlamda tüm öğrenci velilerimizi ÖVDER çatısı altında bir araya gelmeye, yan yana olmaya ve örgütlenmeye çağırıyoruz. Eğitimin en önemli bileşeni olan öğrenci velilerinin örgütlü gücü ÖVDER Sinop Şubesi olarak bundan böyle eğitimin; çağdaş, bilimsel, laik, parasız ve kamusal bir niteliğe kavuşması için mücadele edeceğimizi, eğitimin gericileştirilmesine yönelik her türlü girişim ve çabanın şiddetle karşısında olacağımızı duyuruyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber