Sinop Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYAŞAD) Başkanı Tufan Bilgili ile yönetim kurulu üyeleri Şükrü Demirel ve Cengizhan Ersoy Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti.

Tufan Bilgili burada yaptığı açıklamada sürdürülen meydan projesi içeriğinde otopark bulunmaması ve mevcut otoparkın da kaldırılmasına tepki gösterdi. Bilgili, yıkılan Sinop Belediye binasının eskiden düğün salonu olarak kullanılan kot altındaki alan ile yıkımı yapılacak iş yerlerinin zeminindeki market alanının büyük bir otoparka dönüştürülebileceğini söyledi. 

Tufan Bilgili, "Belediyenin altında beş metre derinliğinde bir boşluk. O alan daha önce düğün salonu olarak kullanılıyordu.

Özel idarenin iş merkezinin zemininde, yer altında bildiğiniz gibi bir market var. Yani o alan da boş. Bakıyoruz meydan projesine, sadece düz yeşil alan mevcut. Altı zaten kazılmış, tarihi eser çıkma riski ortada yok. Bu hazır kazılmış alan çok rahatlıkla otopark olabilir. Bu proje bu haliyle göz göre göre hayata geçerse Sinop'a yapılan büyük çok büyük bir kötülük olacak. Zaman geç değil. İmkan varken, zaman henüz geç değilken projede bu önemli değişikliği yapmamız gerekiyor. Hem kent içindeki trafik rahatlayacak, hem de gelir getirici bir çalışma yapılmış olacak. Kış aylarında olmamıza rağmen şu anda dahi araba çekecek yerimiz yok. Bu proje ile trafik rahatlamayacak, aksine trafikte kaos olacak. Acilen konuya el atılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber