Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda sektörüne yönelik üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri ve bu denetimlerde işyerlerinde karşılaşılan eksikliklerin giderilmesi için mevzuat çerçevesinde yürütülen işlemler kapsamında belirlenen kriterler açısından emsallerine göre öne çıkan gıda işyerlerinin çalışma motivasyonlarının arttırılması ve başarılı işletmeciliklerinin desteklenmesi amacıyla “Örnek İşyeri Belgesi” uygulaması yapıldı. 
Uygulama çerçevesinde “Örnek İşyeri Belgesi almaya hak kazanan işyeri sahiplerine belgeleri düzenlenen törenle verildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Gıda denetçileri ve belge alan işletmeciler katıldı. 

Belge dağıtım töreninde konuşan Gıda ve Yem Şube Müdürü Selçuk Yiğit, belge almaya hak kazanacak işletmelerin belirlenmesinde titizlikle çalışıldığını belirtti. Yiğit “İşletmelerin fiziki ve teknik şartları, genel ve özel hijyen kurallarına uyum, mevzuata uygun kaliteli hammadde kullanımı, çalışan personelin gıda konusunda yeterliliği, üretilen/satılan ürünlerin kalitesi, muhafaza, depolama ve sıcaklık şartlarının uygunluğu, satışa sunum, her türlü kayıtların tutulması, takip sistemleri, izlenebilirlik ve resmi evraklarda uygunluk gibi kriterlere göre işletmelerin belirlendi” dedi.

ÜRETİMDEN TÜKETİME HER AŞAMA DENETLENİYOR
Törende daha sonra söz alan Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, bakanlık olarak 2004 yılından bu yana tüm gıda işletmelerinin denetlenmeye başladığını ve geçen zamanda ciddi mesafe alındığını kaydetti. 
Değirmen; “Bakanlığımızın “Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya” sloganının gereği olarak gıda üretim ve tüketiminin tüm aşamalarında titizlikle denetimler gerçekleştiriliyor. Bu denetimlerde amaç sadece ceza uygulamak değil. Bu denetimler kapsamında işyerlerinin şartlarının iyileştirilmesi için gerekli eğitim çalışmaları da yapılıyor ve işbirliği içinde gıda işyerlerinin kalitesinin yükseğe çıkarılması için çaba sarf ediliyor. Yapılan Örnek İşyeri Belgesi uygulaması da bunun bir parçası. Bu sayede bulunduğu sektörde çeşitli yönlerden öne çıkan işletmelerin moral ve motivasyonunun arttırılması amaçlanıyor” diye konuştu. 

Yapılan konuşmalardan sonra, Sinop İl Merkezinden Cem's Kitchen, Beyaz Ev Restaurant, Angelico Pizzeria, SİNTAT, Çilek Pastanesi, Güler Yufka, Çınar Cafe, İstankol Unlu Mamülleri, Polisevi, Altuntaş Kahvehane, ilçelerimizden Yarna Çay Salonu-Türkeli, Öz Diyarbakır Sofrası-Ayancık, Mis Ekmek Fırını-Ayancık, Seçkin Ekmek Fırını-Boyabat, Sardunya Cafe-Gerze, Orta Çay Bahçesi-Gerze, ve Trabzon Ekmek Fırını-Gerze olmak üzere toplam 17 işyerine belgeleri verildi.
Editör: Vitrin Haber