Türkiye ormancılar derneği öğretmenlere uygulamalı olarak ormancılık faaliyetlerini anlatıyor.

Türkiye Ormancılar Derneği Sinop Temsilciliği  Orman Ekosistemleri ve Türkiye’deki Ormancılık Uygulamaları konu başlığı ile eğitimcilere çalıştıkları bölgenin biyolojik çeşitlilik ve önemli doğal kaynaklarını tanıtarak, Türkiye’deki ormancılık faaliyetlerini uygulamalı olarak gösterdi. Sinop ilinin önemli biyolojik çeşitlilik unsurlarını bizzat doğa’da görerek tanıma becerisi kazandırmayı amaçlayan kursta, doğa ve ormancılıkla ilgili bilimsel süreçleri yerinde görmek, Sinop doğası ve ormancılık faaliyetleri hakkında edinilen bilgi donanımı ile beraber, doğayı ‘’görme’’ ve “gösterebilme” kabiliyeti edinerek öğrencileri ve çevrelerini etkileme gücü kazanmalarına destek olmak amacı ile eğitim projesi hazırladı.

Proje kapsamında Sinop ilindeki öğretmenler ve Eğitim Fakültesi öğrencileri ile ormanlık bölgelerde yapılan ormancılık faaliyetleri, biyoçeşitlilik, orman ekosistemleri, yaban hayvanları, bitkiler ve milli parklarla ilgili tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
 
İlk ayağı Erfelek Karacaköy ve Ayancık Atbaşı bölgesinde gerçekleştirilen programda eğitimcilere Türkiye Ormancılar Derneğinin kuruluş amacı ve bu amaç doğrultusunda yaptığı çalışmalar hakkında dernek temsilcisi Fatma Karahan tarafından çeşitli bilgiler verildi. Sonrasında eğitimci Orman Mühendisi Cahit Çetinel tarafından ormanların planlanması, kesim ve üretim yöntemleri, orman tali ürünleri ve mantar yetiştiriciliği, orman ekosistemlerinin izlenmesi, Orman Mühendisi ve Orkoop Sinop personeli Hikmet Karaduman tarafından da orman köylüleri tarımsal kalkındırma kooperatiflerinin kuruluşu ve çalışma esasları hakkında uygulamalı bilgiler verdi.
 
Proje hakkında bilgiler veren Türkiye Ormancılar Derneği Sinop Temsilcisi Fatma Karahan Projenin orman ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmaları, fidan üretimleri, orman ekosistemleri ve korunan alan uygulamaları, yaban hayatı envanteri gibi konularla önümüzdeki hafta bir uygulamalarının daha olacağını belirterek önümüzdeki süreçte özellikle de 2014-2015 öğretim yılında projenin daha kapsamlı olarak devam edeceğini söyledi. Karahan, projeye katılmak isteyen öğretmenlerin derneğe önceden başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Editör: Vitrin Haber