Sinop Üniversitesi (SNÜ) Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörlüğü öncülüğünde Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören 24 öğrenci “Yeşerten Atıklar Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje Yürütücüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan ve Proje Danışmanı Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Uşaklı gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalarla organik atıkların geri dönüşüm yolu ile toprağa yeniden kazandırılarak toprağın zenginleştirilmesi amaçlandı.

PROJE KAPSAMINDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI
“Yeşerten Atıklar Projesi” kapsamında yürütülecek çalışmalara proje ekibini bilgilendirmek amacıyla Sinop Üniversitesi Yapı İşleri Genel Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Akın Ustaoğlu, kompostla ilgili seminer verdi.
Öğrenciler edindikleri bilgiler ışığında hem üniversite öğrencilerinin hem de vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürüterek, üniversite içerisinde proje amacının anlatıldığı afişler astı ve Sinop pazar yerlerinde bulunan müşteriler ile pazar esnafına bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

ORGANİK ATIKLAR TOPLANDI 
Öğrenciler bilgilendirme yaptıkları Pazar esnafını ayrı ayrı dolaşarak pazar sonunda organik atıkları topladı.

ATIKLARIN GÖMÜLMESİ AMACIYLA ÇUKUR AÇILDI
Proje kapsamında kompost atıkların gömülmesi için Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi içerisinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ekiplerinin destekleriyle atıkların gömülmesi amacıyla çukur açıldı.
Pazar yerinden toplanan bitkisel atıklar Sinop Belediyesi’nin lojistik desteğiyle proje ekibi tarafından açılan çukurlara gömülerek çürümeye bırakıldı.

KOMPOSTLAR ÇİÇEKLERE GÜBRE OLACAK 
Çukurların Eylül ayı içerisinde açılması planlanırken, burada oluşan gübre ile Sinop Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesinde çiçek yetiştirme alanı oluşturulması düşünülüyor. 

PROJE GERÇEKLEŞTİRİLEN KONFERANS İLE SONLANDIRILDI
Proje, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans ile sonlandırıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan, proje için emek harcayan tüm öğrencilerine ve projenin hayata geçmesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, projenin gerek öğretmen adaylarına gerekse vatandaşa farkındalık kazandırdığını ve bunun bilinçlenme açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra proje ekibi yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. 
Son olarak konferansa konuşmacı olarak katılan Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Ahmet Ali Akyüz, Sıfır Atık yönetimi ve bunun önemi üzerine sunum gerçekleştirdi.
Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber