İstanbul'da özel bir okulda öğretmen olarak görev yapan Aylin Demirhan, emekli öğretmen olan annesi Yücel Demirhan´ın 1969 yılında ilk görev yeri olan Sinop'un Kılıçlı köyüne özel bir eser kazandırdı. 

Atıl durumda olan ve kullanılmayan köy okulunu tekrar ayağa kaldırarak köy halkının hizmetine sunmayı amaçlayan Aylin öğretmen çok sevdiği öğrencileri ile harekete geçti. Öğretmenlerinin önderliğinde, okulun onarımı için maddi destek bulan öğrenciler, yaz aylarında Sinop’un Merkez Kılıçlı Köyü’ne gelerek, okulun onarımını gerçekleştirdi. Bu sürelerde köy halkı tarafından misafir edilen Aylin öğretmen ve öğrencileri tam dört yılda okulu ayağa kaldırdı. 

Okulu ayağa kaldırmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten öğretmen Aylin Demirhan, "Okulumuz üç derslikli. Annem Yücel Demirhan, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’ne yaptığı başvurular sonucunda, bir sınıfta köy kadınlarına çul dokuma kursunu açtırdı. Kadınlarımız arasında küçük çocuğu olanlar da olduğu için aynı zamanda sınıflardan birine de bir oyun odası açtık. 2019 yılı Şubat ayında açılıp 3 hafta kadar sonra pandemi sebebiyle kapandık.
 
Bu yıl köylülerle bir araya geldiğimizde artık daha rahat olduğumuzu görüp, derslere devam edebileceğimize karar verdik. Halk Eğitim Merkezimizle tekrar irtibata geçtik ve yine çul dokuma kursumuzu ve oyun odasını açmak için müdürümüz Turgay Altun’dan da destek aldık.
 
Dersliklerimizden bir diğerini hediye ettiğimiz gençlerimiz ise, pandemi öncesinde çalışmalara başlamışlardı ve bu sene tekrar seferber oldular. 8-15 yaş arası THM koro grubumuz Hakan Yıldırım’ın liderliğinde çalışmalara başladı. STK’lar ve çeşitli devlet kurumlarına da başvuruda bulunarak bundan sonra binamızı daha aktif duruma getirmeyi planlıyorlar" dedi.

 
  
   

Editör: Vitrin Haber