Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak -04 Şubat 2019 tarihleri arasında; Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen eğitim kurumlarında boya, tadilat, temizlik gibi işler, kamu hizmeti cezası alan denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından yerine getirilecek.

Bu kapsamda, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 15 yükümlüyü kendilerinin de rızalarını almak koşuluyla Atatürk İlkokulunda görevlendirdi. Yükümlüler burada,  okulun 5 bin 400 m² kapalı alanın temizlenmesi, duvarların boyanması, bahçedeki ağaçların bakımı, demir aksamlı tertibatın tamiri ve sızıntı yapan su tesisatının onarılması işlerini yerine getirecek. 

21 Ocak tarihinde başlayan bu çalışmanın ilk gününde Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca, denetimli serbestlik görevlileri ile birlikte; cezasını kamu yararına çalışarak çeken yükümlüler, çalıştıkları yerde ziyaret edildi, yapılan çalışmalar yerinde incelendi. 
Gerçekleştirilen ziyarette, hükümlüler, cezalarını bu şekilde infaz etmekten çok memnun olduklarını, ailelerinden ve günlük yaşamlarından ayrı kalmadıklarını, aynı zamanda da topluma yararlı bir iş yaptıklarını dile getirdi. 
Hayata geçirilen uygulama hakkında değerlendirmelerde bulunan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, uygulamanın oldukça çağdaş bir ceza infaz yöntemi olduğunu söyledi. 

Öksüz; “Adalet Bakanlığının yürüttüğü bu proje kapsamında şu anda tüm ülkemizde yarıyıl tatilinde, ihtiyaç duyulan okullarda,  aynı şekilde temizlik, boya, bakım ve onarım işleri, hükümlüler tarafından yerine getirilmektedir. Burada kamu yararı söz konusudur, kaldı ki; salıverilen hükümlüler toplumdan koparılmadan, aileleri ve yakın çevresi ile ilişkileri kesilmeden cezalarının infazını sağlıyoruz. Son derece çağdaş bir ceza infaz yöntemi olmakla birlikte salıverilen hükümlülerin kendi üretkenliklerini ortaya çıkartıyoruz. Bu sayede hem kamu hizmeti görülmüş oluyor hem de hükümlü, toplumdan ve ailesinden uzak kalmadan toplumsal dışlanmayı daha az yaşayarak cezasını çekmiş oluyor” dedi. 

Editör: Vitrin Haber