Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde değişik bir etkinliğe imza attı. Ülke genelinde naylon poşet kullanımının azaltılmasına yönelik başlatılan kampanyaya destek veren okul idaresi, okulda görev yapan kadın öğretmenler ile erkek öğretmenlerin eşlerine ve kadın personelleri için 8 Mart’a özel olarak hazırlattığı ve üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu bez poşetlerden dağıttı.

Her yıl 8 Mart tarihinde okullarında görev yapan kadın personellerine karanfil dağıttıklarını belirten Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, bu yıl hem bu klasik etkinliğin dışına çıkmak hem de ülke genelinde naylon poşet kullanımının azaltılmasına yönelik başlatılan kampanyaya destek vermek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Arslan; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle, okulumuzda görev yapan tüm kadın öğretmenlerimizin, kadın personelimizin, okul aile birliğimizin kadın üyelerinin ve tüm kadınların kadınlar gününü kutluyoruz. 

Her sene 8 Mart tarihinde, öğretmenlerimize çiçek hediye ediyorduk. Ancak bu sene naylon poşet kullanımının azaltılması projesine destek olmak amacıyla, kadın öğretmenlerimize ve erkek öğretmenlerimizin eşlerine, kadın personellerimize bez çanta hediye etmeyi uygun gördük. Tarafımızca hazırlatılan ve üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu bez poşetleri, müdür yardımcımız Mustafa Korkmaz ile birlikte kendilerine hediye ettik” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber