Sinop’ta İstiklal İlkokulu kenarında bulunan boş alana dökülen hafriyat, öğrenci velilerinin ve çevre esnafının tepkisine yol açtı. Neden olduğu çevre kirliliğinin yanı sıra okulda okuyan öğrenciler için de tehlike oluşturan hafriyatın uzun süredir o alanda bulunduğunu belirten öğrenci velileri ve çevre esnafı alanın bir an evvel temizlenmesini istediler.

Okulda okuyan çocuklarının, okula geliş gidişlerinde kullandıkları yol üzerinde böyle bir hafriyatın bulunmaması gerektiğini söyleyen öğrenci velileri, çocukları için büyük tehlike oluşturan konu ile ilgili belediyeye başvurduklarını ancak bir çözüme ulaşamadıklarını belirtiler.

Konudan en az öğrenci velileri kadar rahatsızlık duyan çevre esnafı da haftalardır alanda duran hafriyatın alınmadığı gibi yeni bir hafriyatın döküldüğünü, bu döküntüler yüzünden dükkanlarının toz toprak içinde kaldığını ifade ettiler.

Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediye başkan adaylarına da tepki gösteren esnaf, “Başkan adayları sadece ziyaret ediyorlar, hemen hemen hepsi bu bölgeden geçiyor, ama hiç biri bu rezaleti görmüyor” diyerek, başkan adaylarının da konuyla ilgilenmesi isteğinde bulundular.

Öğrenci velileri ve çevre esnafı alana dökülen hafriyatın, yol ve kaldırım çalışmaları esnasında sökülen kaldırım ve parke taşlarından oluştuğunu belirtirken konu ile alakalı açıklama yapan belediye yetkilileri ise bölgenin şahsa ait bir alan olduğu ve bu bölgeye belediye tarafından bir hafriyat dökülmesinin mümkün olmadığını ancak zabıta ekiplerince gerekli araştırmaların yapılarak bölgenin temizlenmesini sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Editör: Vitrin Haber