Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında denetimler gerçekleştirildi. 

Vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin etkilenebileceği her türlü, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirliklerince toplam 153 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından İl ve İlçe sorumluluk bölgelerinde bulunan üniversite kampüs, yurt çevreleri, okul çevreleri, park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler, oyun salonları gibi yerlerde ve servis araçları üzerinde, “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi Uygulaması’’ gerçekleştirildi. 
Yapılan denetimlerde 634 kişinin GBT kayıtları sorgulanırken, hakkında aranma kararı olan 3 şahıs yakalanarak gerekli yasal işlemler yapıldı. Ayrıca,136 servis aracı kontrol edildi. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi. 

Editör: Vitrin Haber