Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce, Sinop Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirilen, ‘Tabiatı Koruma, Biyoçeşitliliğin Önemi ve Biyokaçakçılık Eğitimi’ büyük ilgi gördü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Sinop İl Şube Müdürlüğünden Funda Kuru, Fatma Karahan, Ümit Taşdemir ve Sinop Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin katılımları ile Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda gerçekleştirilen eğitimde, ilk olarak öğrenciler Fatma Karahan gözetiminde kuş gözlemi yaptı.

Doğa Eğitim Merkezi’nde Ümit Taşdemir tarafından gerçekleştirilen sunumda öğrencilere, ülkemizin flora ve fauna zenginliği tanıtıldı, biyokaçakçılığın büyük bir suç olduğunun önemi vurgulandı. 
Daha sonra Hamsilos Tabiat Parkında da incelemeler yapan öğrenciler Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda gerçekleştirilen sunumun ardından, “Doğa Tek Renk Olur Mu?” konulu resim çalışması ile de birbirinden güzel resimler yaptılar. 
Etkinliklerin bitiminde Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Sinop İl Şube Müdürlüğü tarafından tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Vitrin Haber