Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri Okul Müdürü Cevat Okutan, Müdür Yardımcısı Erdem Bozkurt, Okul öğretmenleri Şenay Yılmaz, Derya Keleş, Sema Ercan ve öğrenci velileri nezaretinde bir grup öğrenciyle 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Gününde, Sarıkum tabiatı koruma alanında görülen göçmen kuşları tanımak, yaban hayatı, doğayı gözlemlemek, korumak ve çevre bilincini oluşturabilmek amacıyla gezi düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Sinop Şube Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen gezide öğrencilere Orman Mühendisi Ümit Taşdemir tarafından havzada bulunan kuş türleri ilgili bilgi verilip, yaban hayatla ilgili sunum gerçekleştirildi. 

Sarıkum sulak alanında öğrenciler teleskop ve dürbün yardımıyla yaban hayatı gözlemledi, doğa tek renk olur mu? resim çizme etkinliği ile keyifli anlar geçirdi. 

Gezi süresince Sinop Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri karayolunda ve sulak alan çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Gezi sonunda öğrencilere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ikramda bulunuldu. 
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Cevat Okutan, Sinop Jandarma Komutanlığına ve gezi süresince refakat eden ekiplere, ulaşımda yardımcı olan Sinop Belediyesine, okul servislerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün tüm personeline, yardımlarından ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber