Ensar Vakfı Sinop Şubesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi öğrencilerine, Mehmetçiğin cephede düşmanla savaşırken yediği 'ecdat aşı' ikram etti. 

Ensar Vakfı Sinop Şube üyeleri, Çanakkale geçilmez destanının 101. yıl kutlaması kapsamında bir asır önce Mehmetçiğin hangi şartlarda yedi düvele karşı verdiği mücadelede karavanada çıkan yağsız buğday çorbası ikramını yaparak çekilen sıkıntıları günümüze yansıttı. 

Sinop Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesinin bulunduğu yerleşkede gerçekleştirilen programda, yaklaşık 600 öğrenciye özel olarak hazırlanan kazanlar dolusu 'ecdat aşı' ikram edildi.  Programa Sinop Gençlik Merkezi de; ecdat aşının pişirilmesi ve araç desteğiyle katkı sağladı. 

Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu, bir asır önce vatan için canlarını ortaya koyan kahraman vatan evlatlarının ne zor şartlarda Çanakkale geçilmez dediğini göstermek için ecdat aşı dağıttıklarını söyledi.
 
Öğrenciler olarak Çanakkale'de bir asır önce Çanakkale geçilmez diyen kahramanlara minnet, vefa ve şükran borçlu olduklarını dile getiren Başoğlu, "Bu büyük ve şanlı destan yaşanırken, bir çok zorluk ve sıkıntılar yaşandı. Bugün öğrencilere ikram ettiğimiz ecdat aşıyla onlara Çanakkale’de savaşan askerlerin çektikleri sıkıntıları, zorlukları birebir hissettirmek istedik. Milli ve manevi duyguların doruğa ulaştığı o sıkıntılı günleri bugün öğrencilerimizde bire bir yaşadı" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber