Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Öğretim Görevlisi Sabri Boztepe’nin öncülüğünde, 2 şehit ailesi ile 4 Kore Gazisi ziyaret edildi.
  
Sinop Üniversitesi öğrencileri ilk olarak, görev yaptığı Erzurum/ Tekman’da, 1994 yılında teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Nurullah Saraç’ın, Gerze İlçesi Yamacık Köyünde bulunan mezarını ve ailesini ziyaret etti. Daha sonra, Bitlis’in Hizan İlçesinde teröristlerle çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Bahattin Dolma’nın Dikmen’de bulunan mezarını ve ailesini ziyaret etti.
 
Programın devamında öğrenciler, Dikmen’in Dumanlı Köyünde oturan Kore Gazisi Kazım Kapıcı ile Babalıoğlu Köyünde oturan Kore Gazisi Mustafa Erdoğmuş’u ziyaret ederek kendileriyle sohbet etti.

Öğrencilerin Dikmen’deki ziyaretlerine, Dikmen İçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.
Öğrenciler son olarak, Gerze’de oturan Kore Gazisi Sayın Ali Kaptan ile Yaykıl Köyünde oturan Kore Gazisi Cahit Kuruoğlu’nu ziyaret ettiler.
 
Öğrenciler şehitlerin mezarlarına bayrak ve karanfiller dikerek dualar etti. Duygusal anların yaşandığı bu etkinlikte, Şehit ve gazi aileleri öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Editör: Vitrin Haber